Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

Gasilski tabor 2017

V ponedeljek, 26. 6. 2017, smo se gasilci občine Kidričevo odpeljali na Roglo. Tokrat smo peljali 96 otrok – gasilcev. Pridružili so se nam gasilci PGD Majšperk – Breg. Tam smo preživeli pet prelepih dni, polnih aktivnosti.

Najprej smo se namestili v bungalovih, nato odhiteli na okusno kosilo. Ker nas je tudi letos bilo veliko, smo se razdelili v štiri skupine. V ponedeljek smo šli na bazen, se igrali na igrišču in športno plezali po plezalni steni. Zvečer smo imeli spoznavni večer, kjer smo se gasilci in mentorji bolje spoznali.

V torek se je veliko dogajalo. Skupine so se menjale in ponovno smo šli na bazen, se igrali na igrišču in športno plezali. Tisti najbolj neučakani (torej vsi) so se že vozili z adrenalinskimi sanmi. Zvečer so nas obiskali gasilci PGD Lovrenc z gostom Vitom Mlinaričem. Zakurili so nam taborni ogenj, ob katerem smo pridno prepevali ljudske pesmi, saj smo letos opravljali veščino Glasbenik.

Sreda je bila zanimiva. Ponovno smo bili v bazenu in naši umetniki so likovno ustvarjali. Pridno smo se učili peti pesmi in izdelovali smo glasbila. Obiskali so nas gasilci iz PGD Talum in nam pripravili piknik z veliko igrami. Tekmovali smo v različnih spretnostnih igrah. Žal nam je nagajalo vreme, saj je lilo kot iz škafa. Po pikniku smo imeli veliiike priprave za odhod v disko. Tam smo pokazali svoje plesne talente.

V četrtek nam je mentor Aljoša pripravil kviz iz gasilskega znanja. Pridno smo odgovarjali na vprašanja. Kasneje smo še skočili v bazen in se ponovno vozili z adrenalinskimi sanmi. Po večerji smo se dobili v snežni dvorani in pokazali, da znamo zapeti pet ljudskih pesmi in jih spremljati z glasbilom, našteti deset glasbil in prepoznati deset ljudskih pesmi.

In že smo pri zadnjem dnevu, 30. 6. 2017. Po zajtrku smo pospravili sobe in se pripravili na odhod domov. Tisti, ki smo pridno pospravljali sobe, smo dobili sladke nagrade. Vsi pa smo opravili veščino Glasbenik in dobili priznanja. Po kosilu je vsak vzel svoj kovček in že smo se peljali domov.

Teh pet dni je hitro minilo, a bodo še dolgo ostali v naših spominih.

Mentorica Tina Emeršič

Oglejte si tudi