Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
9°C
NED.
21°C
10°C
Oceni objavo

Aktualnosti v Gasilski zvezi Kidričevo

Gasilska zveza Kidričevo, ki v naši občini povezuje osem gasilskih društev, aktivno deluje v okviru svojega programa dela. Letošnji program je bogat na področjih organizacije in operative, različne aktivnosti pa izvajajo tudi gasilska društva in tako skrbijo za pestrost dogajanja.

18. aprila so predsedniki gasilskih društev podpisali pogodbe za zagotavljanje požarne varnosti v občini Kidričevo. Podpis je potekal na sedežu občine, kjer jih je svečano sprejel župan, gospod Anton Leskovar. V svojem nagovoru se je zahvalil za vso opravljeno delo. Obljubil je korektno delo tudi v prihodnje in zagotavljanje sredstev v okviru zmožnosti občine.

Gasilci smo se tudi letos zbrali prvo nedeljo v maju na Florjanovi maši, tokrat v Cirkovcah. Maše se je udeležilo okrog 100 gasilcev. Župnik Janko Strašek je poudaril pomembnost našega dela in se zahvalil za plemenita dejanja, ki jih opravljamo. Ni pozabil na mlade gasilce, ki jih uspešno izobražujemo in privabljamo stran od elektronskih naprav. Krajšo pogostitev so nam pripravili gasilci iz PGD Mihovce - Dragonja vas.

Ena izmed večjih nalog v tem letu je bila organizacija gasilske orientacije, ki je potekala 12. maja v Apačah. Tega tekmovanja se udeležujejo mladi od 6. do 18. leta. Tekmovanje je potekalo za štiri gasilske zveze: Kidričevo, Majšperk, Slovenska Bistrica in Videm. Tekmovalo je več kot 80 ekip, najboljše pa so se uvrstile na regijsko tekmovanje, ki bo v Miklavžu pri Ormožu. Gasilska orientacija je disciplina, pri kateri je potrebno s pomočjo topografske karte in kompasa najti kontrolne točke v naravi. Na kontrolnih točkah se izvajajo gasilske naloge, ki jih je treba čim bolje opraviti, celotno progo pa preteči kar se da hitro.

Tudi na operativnem področju se dogaja. V krajih boste pogosteje opazili izvajanje operativnih vaj, na katerih bodo sodelovala vsaj tri gasilska društva. Gre za novo strategijo izobraževanj gasilcev znotraj naše GZ. V mesecu maju pa smo zaključili izobraževanje za pridobitev čina višji gasilec, katerega je uspešno zaključilo 22 gasilcev.

V juniju nas čaka občinsko gasilsko tekmovanje, ki ga letos organizira PGD Šikole. Ob koncu meseca nam bodo gasilci iz Pleterij pripravili prireditev Dan gasilca GZ Kidričevo, kjer bodo svojemu namenu svečano predali gasilsko cisterno. V sklopu teh dogodkov bo organizirano tudi regijsko srečanje veteranov podravske regije. Med letom se bodo zvrstila še druga gasilska tekmovanja v organizaciji naših gasilskih društev. V mesecu septembru pa bomo mlade gasilce odpeljali na tedensko aktivno preživljanje prostega časa na Roglo.

Ker naša gasilska društva dobro delujejo v svojih krajih, verjamemo, da boste o vseh dogodkih obveščeni. Želimo si, da v aktivnostih sodelujete, četudi niste člani gasilskih vrst. Predvsem pa upamo, da nam, spoštovani občani, pomagate pri spodbujanju mladih k vključitvi v naše vrste, saj brez njih naše delovanje v prihodnosti ne bo mogoče.

Na pomoč!  

Oglejte si tudi