Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

Lovrenški gasilci v iztekajočem se letu

Izteka se še eno leto in tudi tokrat smo gasilci iz Lovrenca dodobra izkoristili vse mesece in bili kot vedno zelo dejavni. V Prostovoljnem gasilskem društvu Lovrenc je trenutno včlanjenih 262 članov, ki se pridno udeležujejo prireditev in akcij v naši organizaciji. V kraju skrbimo za kulturno in družbeno dejavnost, poseben poudarek namenjamo mladim in jih izobražujemo, tekmujemo, pomagamo sovaščanom, predvsem pa skrbimo za požarno varnost naselij Lovrenc in Župečja vas.

Tudi letos je med večjimi dogodki bila tradicionalna »Lovrenška nedelja« s curkometom. Obiskovalcem ponudimo obilo zabave ob igrišču in na plesišču, še posebej pa smo hvaležni za vsak prispevan denar, ki ga v večini namenimo za nakup nove opreme. V avgustu prav tako organiziramo veliko gasilsko tekmovanje državnega pomena za starejše gasilke in gasilce, katerega se udeleži preko 40 ekip iz naše države. Še posebej pa smo ponosni na našo novo prireditev Preventivni dan, na kateri mladim, staršem in občanom predstavimo gasilsko delo in delo drugih služb iz sklopa enot za zaščito in reševanje.

Seveda ne smemo pozabiti na našo osnovno dejavnost, to je pomoč ljudem ob različni nesrečah. Nekajkrat letno posredujemo na gasilskih intervencijah, vseskozi pa skrbimo za redno pripravljenost naše opreme in se redno mesečno izobražujemo.

In prav ob koncu leta je priložnost, da se vsem članom, simpatizerjem in ostalim, ki ste nam kakorkoli pripomogli pri uresničevanju naših ciljev, zahvalimo za ves trud in sredstva. Želimo si uspešnega sodelovanja še naprej!

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

Oglejte si tudi