Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
13°C
JUTRI
21°C
10°C
Oceni objavo

Razstava ročnih del društva »INVALID« Kidričevo

Članice društva »INVALID« Kidričevo iz sekcije »Sončnice« smo pripravile razstavo ročnih del delavnic ustvarjalnosti, ki potekajo v okviru programa Usposabljanje za aktivno življenje.

Razstava je bila v prostorih Društva upokojencev Lovrenc, od 12. do 14. 4. 2019.

Sekcija deluje od leta 2010. Že deveto leto zapored razstavljamo izdelke, narejene v preteklem letu, razstavljamo pa  tudi v sodelovanju z drugimi društvi v občini Kidričevo. Na delavnicah ustvarjalnosti se dobivamo enkrat tedensko, kjer z željo po ustvarjanju in prijetnem druženju izmenjujemo svoje izkušnje, predloge in nove zamisli.

Pred otvoritvijo razstave, na kateri se je zbralo precejšnje število članov društva in občanov, smo pripravile krajši kulturni program in predstavitev dela sekcije. Razstavo si je v teh treh dneh ogledalo veliko ljudi, med katerimi so bili tudi člani prijateljskih društev iz drugih občin, ki se ukvarjajo s podobno dejavnostjo. Iz knjige vtisov je razvidno, da so bili obiskovalci navdušeni nad razstavljenimi izdelki, saj smo dobile številne pohvale.

Med razstavljenimi izdelki so si obiskovalci lahko ogledali veliko kvalitetno izdelanih prtov tehnike šivanja resilje, polno šivanja in kvačkanja, velikonočnih izdelkov (pisank, kokoši iz sena itd.), obdelanih steklenic (z lepili, barvami in tehnikami z vrvico), različnega nakita, vizitk iz našitih perlic, sončnic iz žaklovine, kvačkanih košaric in vaz, vozlanih torbic, posebnih vaz iz kuhinjskih krp, obdelanih z gradbenimi lepili, in še razne druge manjše izdelke. Veliko pozornosti je pritegnila lutka, oblečena v oblačila in nakit, izdelanih iz odpiral pločevink (»sntntnov«). Posebnost razstave pa sta bila bela laboda, izdelana iz svilenih trakov, ki sta plavala med prelepimi aranžmaji.

Po zaključku naše razstave smo na Ptuju razstavljale velikonočne izdelke za Turistično društvo Ptuj. Konec preteklega leta smo za naše ustvarjanje prejele tudi nagrado. Sodelovale smo namreč na izboru najlepše vizitke med društvi Zveze Invalid in prejele priznanje za najboljšo vizitko.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste pomagali pri organizaciji  razstave ali nas spodbujali k nadaljnjemu ustvarjanju. Če imate radi ročna dela, pa vas vabimo, da se nam pridružite na delavnicah.

 

Slavica Mlakar,

članica sekcije »Sončnice«


 

Oglejte si tudi