Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
13°C
4°C
Oceni objavo

Praznovali smo 70 let moškega pevskega zbora Talum Kidričevo

Leto je spet naokrog in že tradicionalno se je prvo nedeljo v mesecu decembru odvil koncert moškega pevskega zbora Talum Kidričevo. Velika dvorana restavracije Pan je že nekaj let prijeten prostor za pripravo in izvedbo naše prireditve.

Letošnji koncert smo posvetili 70. obletnici delovanja zbora. Malo drugačen in hudomušen pričetek koncerta ob spremni besedi in izvedbi slovenskih narodnih in umetnih pesmi, podoknic in napitnic je prikazal zagnanost pevcev pri izvedbi pevskih vaj. Vaje so odlična priložnost za druženje in tudi za obujanje prijetnih spominov.

Za posebno glasbeno in scensko barvitost so na odru poskrbeli mladi pevci otroškega pevskega zbora Osnovne šole Kidričevo pod vodstvom zborovodkinje Liljane Krošelj. Instrumentalna spremljava in sproščenost programa je segrela dlani poslušalcev, ki so z bučnim aplavzom nagradili njihov nastop.

Skrbno izbrane besede povezovalke so opisale zgodovino delovanja zbora od njegovih začetkov pa vse do današnjega jubileja. Na oder smo se vrnili pevci MoPZ Talum s svojim revijalnim programom, ki ga je dopolnila podelitev Gallusovih značk – od bronaste pa vse do častnih značk za več kot tridesetletno sodelovanje v zboru. Ob jubileju smo člani zbora nagradili tri pevce z najdaljšim stažem, ki v zboru sodelujejo že štiri desetletja in so s svojim delom marsikatero izkušnjo prenesli na svoje mlajše pevske prijatelje. Pri zadnji pesmi osrednjega programa z naslovom Pleničke je prala sta se nam pridružili citrarka Tanja Zajc Zupan in violinistka Hermina Matjašič, ki je dodala tudi svoj glas. Tako je nastala enkratna izvedba te tradicionalne skladbe. Nadaljevali sta s svojim programom, sestavljenim  iz tradicionalnih skladb in vsem poznanih uspešnic. Z venčkom dalmatinskih uspešnic se nam je predstavila še klapa Volosko. Prav gotovo so s svojim igranjem na mandoline in kitare in z ubranim petjem znanih uspešnic mnoge spomnili na prijetne dni oddiha na Jadranu.

Na oder smo ob koncu povabili predsednika uprave družbe Talum, ki je v svojem nagovoru z izbranimi besedami poudaril povezanost družbe Talum in pevskega zbora Talum. Njegova čestitka ob visokem jubileju in podeljeno priznanje pa bodo vodilo za še bolj zavzeto delo in ohranjanje tradicije delovanja zbora.

Zahvala vsem, ki nas podpirajo pri našem delovanju, še posebej družbi Talum, d. d., Občini Kidričevo, ki delno sofinancira naš program, in kolektivu Osnovne šole Kidričevo, ki nam omogoča vaje v svojih prostorih. Zahvala vsem, ki so omogočili prireditev, sodelujočim na odru in vsem obiskovalcem v dvorani, ki so nas nagradili z izdatnim aplavzom in so bili del prijetnega nedeljskega dogodka. Prireditev smo zaključili s skupnim nastopom naših glasbenih gostov in članov pevskega zbora Talum, in sicer s prepevanjem uspešnic. Ob koncu je ob spremljavi harmonike in ostalih inštrumentov zazvenela še znana Slakova pesem V dolini tihi in pri petju so se nam pridružili vsi prisotni v dvorani.

Še povabilo novim pevcem: pridružite se nam in postanite del zgodbe moškega pevskega zbora Talum Kidričevo. Vabljeni!
Edvard Hojski

Oglejte si tudi