Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
13°C
4°C
Oceni objavo

Ležeči policaji

Društveno življenje v Kungoti pri Ptuju sega že sedemdeset let nazaj. Ponovno smo ga obudili člani dramske sekcije leta 2017 s predstavo Koga naj obkrožim, ki smo jo odigrali kar nekajkrat na domačem odru in v okoliških krajih. Kot že v prejšnjih letih nas je tudi tokrat naš režiser in avtor gledaliških iger, g. Janko Vindiš, spodbudil in motiviral, da je kulturno društvo v Kungoti ponovno oživelo.
V nedeljo, 19. 3. 2023, smo v Cirkovcah odigrali še našo zadnjo ponovitev komedije Ležeči policaji. Gre za zanimivo zgodbo, ki smo jo prvič premierno odigrali na domačem odru v Kungoti pri Ptuju 8. februarja 2020 ob slovenskem kulturnem prazniku. Sledile so še tri ponovitve; dve v Kungoti in ena v Skorbi, nato pa nam je igranje preprečila epidemija koronavirusne bolezni. Igralci v teh skoraj treh letih nismo pozabili na Ležeče policaje, zato smo se v zimskih mesecih leta 2022 spet povezali ter začeli obnavljati in vaditi našo igro. Tako smo 15. januarja 2023 spet stopili na oder in v Gerečji vasi odigrali našo komedijo. Sledilo je še kar sedem ponovitev, na katerih ni manjkalo smeha. Komedijo smo tako vse skupaj odigrali dvanajstkrat.

Radi bi se zahvalili vam, drago občinstvo, da ste si nas prišli ogledat. Največ nam pomeni, da se nam iz srca nasmejite, in veseli smo, ko vidimo, da iz dvorane odidete nasmejani. Zahvalili bi se tudi vsem sponzorjem, ki so velika motivacija, da naše delo še naprej opravljamo s takšnim veseljem. Hvala torej Romanu Mlakarju, Karlu Svenšku, Janku Malingerju, Janezu Selu, Danilu Koštomaju, Janku Kacu, Sebastjanu in Marjani Tomanič, Alojzu Požganu, Jerneju Grušovniku in Antonu Dobniku.

Na koncu naj omenimo, da smo se prijavili tudi na Linhartovo srečanje gledaliških skupin Slovenije, ki ga razpisuje JSKD in našo igro odigrali pred selektorjem, tokratnim strokovnim spremljevalcem srečanja, Nenadom Nešom Tokalićem, s katerim smo po predstavi imeli kratko diskusijo, kjer smo dobili koristne informacije o tem, kako se igralsko izpopolniti, prejeli pa smo tudi veliko pohval, kar nam je bilo še posebej v čast.

Še enkrat hvala vsem za vse spodbudne pohvale in povratne informacije. Želimo si, da bi s skupnimi močmi še naprej delovali na uresničitvi nalog društva in da delo poteka po principu medsebojnega sodelovanja, kjer vsak prispeva svoj delež, saj smo člani različnih starostnih skupin in poklicev. Ob tem pa vabimo vse, ki bi želeli soustvarjati kulturno dogajanje, da se nam pridružite ter prispevate svoje znanje in talent k boljšemu in pestrejšemu utripu našega kraja.

Simon Žnider, predsednik KD

Oglejte si tudi