Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Letni koncert Moškega pevskega zbora Talum Kidričevo

Pevci Moškega pevskega zbora Talum Kidričevo in gostje smo se v nedeljo, 1. decembra 2019, predstavili na tradicionalnem letnem koncertu v veliki dvorani Restavracije Pan v Kidričevem. Našim poslušalcem smo z različnimi glasbenimi zvrstmi predstavili preplet dela različnih generacij: od razigranih najmlajših, pa tja do izkušenih starejših.
V prvem delu koncerta smo se pevci Moškega pevskega zbora Talum Kidričevo predstavili s slovenskimi domoljubnimi skladbami. Za nami so oder napolnili otroci Otroškega pevskega zbora Osnovne šole Kidričevo s Podružnico OŠ Lovrenc na Dravskem polju. Oblečeni v pisane majčke so nam pod vodstvom učiteljice, gospe Liljane Krošl, predstavili tri pesmice s svojega repertoarja. Na odru so se jim pridružili tudi člani ansambla Mačkoni.  

 

Naš pevski zbor je v svoji drugi predstavitvi odpel znane slovenske podoknice, pri zadnji skladbi »Nocoj pa, oh, nocoj« pa se nam je s svojim ubranim petjem pridružila solistka Natalija Tumpej. Natalija je ob spremljavi pianista Sama Ivačiča nadaljevala koncert. Predstavila se nam je z delčkom svojega bogatega repertoarja. 

 

Za njenim nastopom smo se na odru še zadnjič predstavili člani MoPZ z izborom poznanih napitnic. Gostje, člani instrumentalne skupine, so pod vodstvom našega zborovodje, mag. Oliverja Bučka, za konec pripravili tri slovenske popevke. Vedno zelene melodije je zaradi odsotne solistke skupine ob ubrani spremljavi in priredbi njihovega vodje odlično zapela Natalija Tumpej. Za zaključek pa smo se na odru zbrali vsi ustvarjalci tega večera in zapeli pesmi »Naj živi ljubezen« in »Vem, da danes je srečen dan«, v priredbi gospe Liljane Krošl. Izbrane misli povezovalke programa, gospe Zlatke Planinc, so dodale prijetno vzdušje pričakovanju prihajajočih prazničnih dni konca starega in pričetka novega leta.

 

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem, ki nam omogočate naše delo. Našemu pokrovitelju – družbi Talum, d. d., Občini Kidričevo, kolektivu OŠ Kidričevo in vsem, ki nas pri našem delu na kakršen koli način podpirate. K sodelovanju pa vabimo nove pevce, da bi skupaj ohranjali prelepo dediščino slovenske zborovske pesmi.

 

Predsednik zbora Edvard Hojski 

Oglejte si tudi