Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Letni koncert Moškega pevskega zbora Talum Kidričevo

Dvorana Pan v Kidričevem je zaživela na prvi nedeljski decembrski večer, napolnjen s petjem našega Moškega Pevskega Zbora (MoPZ) Talum Kidričevo in gostov. Skupaj z zborovodjem Gregorjem Lačnom smo ustvarili čarobno glasbeno doživetje, primerno za začetek veselega decembra.
Naš zbor, sestavljen iz okoli dvajsetih pevcev, je sinonim za zvestobo tradiciji, saj delujemo že častitljivih 75 let. S ponosom sodelujemo na raznih prireditvah v domači in sosednjih občinah ter se udeležujemo festivala »Si in …«, kjer se lahko predstavimo tudi tuji publiki. Tako smo v zadnjih letih nastopili v Budimpešti, Pragi, Draču, Slavoniji, Ohridu. Redno se udeležujemo revij pevskih zborov, naši decembrski koncerti v Kidričevem pa so postali že stalnica.

Za tokratni koncert smo izbrali pretežno slovenske pesmi, ki smo jih razdelili na bolj umirjene in čutne: Nmau čriɘz Jizaro, Čej so tiste stǝzice, Lahko noč, ter na bolj razigrane in živahne: Jas sǝn čüja ftiča peti, En hribček bom kupil, Marko skače. Našo odraslo resnost smo prepletli z decembru primerno otroško razigranostjo. Naš koncert so namreč popestrili navihani pevci otroškega zbora iz OŠ Kidričevo s Podružnico OŠ Lovrenc na Dravskem polju pod vodstvom Lilijane Krošl in člani šolskega benda brez imena. Ob koncu smo vsi nastopajoči prepletli svoje instrumente in glasove ter zapeli še dve slovenski popularni pesmi: Vem, da danes bo srečen dan in Naj živi ljubezen.

Veseli smo bili dobrega obiska koncerta. To nam daje vedeti, da občinstvo še vedno ceni slovensko pesem in ubrano petje. Upamo, da se je med publiko našel tudi kdo, ki bi se nam pridružil v ohranjanju naše bogate glasbene tradicije.

Za podporo našemu delovanju in pomoč pri organizaciji koncerta se zahvaljujemo družbi Talum, d. d., OŠ Kidričevo s Podružnico OŠ Lovrenc na Dravskem polju, Občini Kidričevo in vsem ostalim, ki so nam pomagali pri izvedbi letošnjega koncerta, ki je bil izraz naše predanosti glasbi in želji po ohranjanju slovenske zborovske dediščine. Prepričani smo, da so obiskovalci dvorane Pan zapustili prizorišče s polnimi srci in s hvaležnostjo za glasbeno doživetje, ki so ga delili z nami.

Marko Šori,

podpredsednik MoPZ Talum Kidričevo

Oglejte si tudi