Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

KUD Vetrnice v Budvi

Po kratkem premoru od domačega pustnega rajanja nas je naša idejna vodja, Maja Knaus, razveselila z novico, da smo povabljeni na karneval v Budvo.
Željni zabave in polni pričakovanj smo se 28. aprila 2023 odpravili na 16-urno pot proti Črni gori. Gostitelj nas je prijazno in z navdušenjem sprejel ter nam nudil namestitev in pogostitev. 

Težko z besedami opišemo to njihovo srčno gostoljubnost, ki so nam jo izkazovali na vsakem koraku. Pokazali so veliko mero prijaznosti in hvaležnosti do nas, ki smo bili za njih pripravljeni pripotovati iz šestnajst ur oddaljenega kraja, samo zato, da smo jim pričarali zabavo. Očarani pa smo bili tudi nad nepozabnim karnevalom, ki nas je navdušil s svojo veličino. Nepregledna množica ljudi je vztrajala pozno v noč na ulicah, plesala skupaj z udeleženci povorke in nas pozdravljala z bučnim aplavzom od začetka in vse do konca povorke. Po končanem karnevalu je sledil magičen ognjemet ob odmevu glasbenih skupin iz neštetih odrov po mestu.

Naš zmagovalni pustni lik Šumar je navdušil svetovno javnost. Člani KUD Vetrnice pa smo se, kot vedno do sedaj, potrudili, da smo Občino Kidričevo in vse sponzorje, ki nam stojite ob strani, predstavili dostojno in spoštljivo.

KUD Vetrnice

Oglejte si tudi