Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Obvestilo o poslovanju občine v času pandemije korona virusa COVID-19

Skladno z navodili in priporočili Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje vas obveščamo, da bo občinska uprava Občine Kidričevo od petka 13.3.2020 naprej do preklica fizično zaprta za stranke.

 

Občinska uprava bo  nemoteno delovala elektronsko in po telefonu.

 

Dosegljivi smo na elektronski naslov obcina@kidricevo.si  in telefonsko številko 02/799 06 10.

 

Občanom svetujemo, da spremljajo aktualne in ključne informacije ter priporočila za zaščito zdravja prebivalcev, ki jih priporoča Nacionalni inštitut za javno zdravje:

https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

 

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

• Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.

• Ne dotikamo se oči, nosu in ust.

• V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.

• Upoštevamo pravila higiene kašlja.

• Redno si umivamo roke z milom in vodo.

 

V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost etanola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.

Splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.

V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Oglejte si tudi