Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
27°C
18°C
JUTRI
26°C
18°C

Obvestila za gospodinjstva - KORONAVIRUS

 

KLICNI CENTER KIDRIČEVO

 

Kontaktna telefonska številka: 041 642 743

Email naslov: obcina@kidricevo.si

 

POMOČ V STISKI  

Na telefon lahko pokličejo vsi, ki potrebujejo nujno pomoč pa nimajo nikogar od bližnjih svojcev ali sosedov, ki bi jim lahko pomagal. Kot nujne zadeve so mišljeni predvsem oskrba z nujnimi živili in zdravili.

 

USKLAJEVANJE IN ORGANIZACIJA VARSTVA OTROK

Številka je namenjena tudi vsem za zagotavljanje varstva otrok  (na domu!)  in sicer: zdravnikom in medicinskim sestram, ki so nepogrešljivi v zdravstvenih ustanovah in domovih za starejše ter zavodih za varovance s posebnimi potrebami, nepogrešljivim delavcem v energetiki in komunikacijskih podjetjih, nepogrešljivih komunalnih in servisnih službah, oskrbi ter operativcem v Slovenski policiji in Slovenski vojski.

 

ZBIRANJE PROSTOVOLJCEV

Vabimo vse  zainteresirane prostovoljce, da pokličejo na številko klicnega centra Kidričevo  (041 642 743) za pomoč pri oskrbi starejših z nujnimi živili in zdravili.

 

POMOČ GOSPODARSTVU

Sporočite nam tedenske potrebe po zaščitnih sredstvih za vaše zaposlene.

 

KLICNI CENTER ZA INFORMACIJE O KORONAVIRUSU – 080 1404

V pomoč prebivalstvu pri iskanju zanesljivih informacij v zvezi z novim virusom je država vzpostavila klicni center. Na brezplačni številki 080 1404 lahko dobite informacije vsak dan med 8. in 20. uro.

 

ZDRAVSTVENI DOM PTUJ – SPLOŠNA AMBULANTA KIDRIČEVO JE ZAPRTA

V VSEH ambulantah družinske medicine, ambulantah za šolarje, mladino in študente ter v pediatričnih ambulantah, bo možna LE ADMINISTRATIVNA OBRAVNAVA, kar pomeni, da boste zdravnika lahko dobili LE PREKO TELEFONA, fizično pa vstop v ambulanto osebnega zdravnika/pediatra NE BO MOGOČ. V kolikor potrebujete pregled, POKLIČETE osebnega/nadomestnega zdravnika oziroma pediatra, ki vas bo USMERIL NA USTREZNO MESTO. V kolikor Vaš osebni/nadomestni osebni zdravnik oz. pediater NI DOSEGLJIV, pokličete: za odrasle telefonsko številko 02/ 78 71 691 (24 ur); za otroke, šolarje, mladino in študente 02 / 78 71 554 (od 07.00 do 22.00) nato številko za odrasle. Ambulante so za CELOTNO OBMOČJE PTUJA in ORMOŽA ORGANIZIRANE V ZDRAVSTVENEM DOMU PTUJ, Potrčeva 19/a, Ptuj – VHOD RIMSKA PLOŠČAD, kjer vas bodo ustrezno razvrstili. ZA NUJNE PRIMERE POKLIČITE 112.

 

 

NUJNA STANJA V ZOBOZDRAVSTVU

Vzpostavljena je INFO točka Zdravstvenega doma Ptuj. Kontakt: 02 / 78 71 664. Delovni čas vsak delavnik med 07.00 in 19.00 uro. Pred vstopom pokličite INFO točko in se posvetujete z zobozdravnikom. Ob sobotah, nedeljah in praznikih, se obrnite direktno na Vstopno točko ZD Maribor, tel. 02 2356 633.

 

IZVAJANJE POGREBOV V ČASU EPIDEMIJE

Pogrebna slovesnost se izvaja zunaj ali v predprostoru vežice( v primeru slabega vremena) in v najožjem družinskem krogu (največ 10 ljudi). Izvaja se najožji strokovni protokol pogrebne slovesnosti, to pomeni pogrebni delavci z zastavonošo. Vse ostalo je na pogrebu trenutno prepovedano (govorniki, pevci, godbeniki).

NAVODILO ZA ODLAGANJE ODPADKOV OD OSEB, KI KAŽEJO ZNAKE OKUŽBE

Ministrstvo za okolje in prostor sporoča, da odpadki oseb, ki kažejo znake bolezni koronavirusa COVID-19, vključno z materialom za enkratno uporabo, ki ga uporablja bolna oseba in njeni negovalci (na primer rokavice, robci in maske) ter, kadar je to primerno, osebna zaščitna oprema zdravstvenega osebja (v primeru obiska bolnika če to ni drugače urejeno), odložijo v plastično vrečko za smeti, nameščeno v prostoru. Plastično vrečko je treba tesno zapreti (zavezati, zalepiti) tako, da raztresanje vsebine odpadkov ni možno. Zaprto vrečo je treba nato odložiti v posodo za zbiranje mešanih komunalnih odpadkov (črna posoda) in nikakor ne v zabojnike namenjene zbiranju ločenih frakcij odpadkov - biološki odpadki, embalaža iz plastike, kovin in sestavljenih materialov, ki se po sistemu od vrat do vrat zbirajo pri uporabnikih. Prav tako rokavice iz lateksa ali podobnih materialov, ki se uporabljajo za nakupe ali druge namene, niso embalaža in zato ne sodijo v posodo za embalažo (rumene barve).

 

UPORABA IGRAL IN ZADRŽEVANJE NA JAVNIH POVRŠINAH

Prepovedana je uporaba javnih otroških igral. Država je z 20.3.2020 prepovedala zadrževanje več kot pet (5) ljudi na javnih površinah.

 

VELIKA POŽARNA OGROŽENOST

Z dnem 18.3.2020 je prepovedano kurjenje in uporaba odprtega ognja v naravnem okolju!

 

Vse občinska obvestila najdete na: https://www.mojaobcina.si/kidricevo/novice/koronavirus/ ali FB strani Občine Kidričevo.

 

Kljub vsemu trudu državnih in lokalnih institucij je še vedno najpomembnejše samozaščitno vedenje vseh nas posameznikov, saj bodo ukrepi za zajezitev epidemije uspešni samo, če jih dosledno upoštevamo.

BODIMO ODGOVORNI - OSTANIMO DOMA, OSTANIMO ZDRAVI, REŠUJMO ŽIVLJENJA!  

 

Župan Občine Kidričevo                                                                                                                               

Anton Leskovar

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi