Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

NUJNO OBVESTILO - KORONA VIRUS

Skladno z navodili in priporočili Ministrstva za zdravje, Nacionalnega inštituta za javno zdravje in sprejetih sklepov štaba civilne zaščite Občine Kidričevo vas obveščamo:

 

- od četrtka 12.3.2020 do preklica sta zaprti športni dvorani Kidričevo in Cirkovce,

- od četrtka 12.3.2020 do preklica so zaprti vsi prostori v občinski lasti,

- od petka 13.3.2020 do preklica je za stranke zaprt Dvorec Sternthal (občinska uprava deluje nemoteno po telefonu in elektronski pošti),

- od ponedeljka 16.3.2020 do preklica bo zagotovljeno varstvo predšolskih otrok , kjer sta oba starša zaposlena v kritični infrastrukturi: zdravstvu, energetiki, varnosti, oskrbi ali komunali in

- priporočamo odpoved občnih zborov društev, seminarjev, raznih izobraževanj, itd. oz. se izvedejo s pomočjo sodobnih elektronskih poti.

 

Občanom svetujemo, da spremljajo aktualne in ključne informacije ter priporočila za zaščito zdravja prebivalcev, ki jih priporoča Nacionalni inštitut za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov. Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

 

- Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.

- Ne dotikamo se oči, nosu in ust.

- V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.

- Upoštevamo pravila higiene kašlja.

- Redno si umivamo roke z milom in vodo.

- V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost etanola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.

- Splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.

- V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov (vir NIJZ).

 

 

 

 

                                                                                                                     Župan Občine Kidričevo

                                                                                                                          Anton Leskovar

Oglejte si tudi