Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

HORSE BASED TOURISM – HBT Svet konj – nova dimenzija trajnostnega razvoja za pristno doživljanje naravnih in kulturnih biserov čezmejne regije

Projekt HBT je bil izbran za sofinanciranje v okviru tretjega roka javnega razpisa Programa sodelovanja Interreg V-A- Slovenija Madžarska za programsko obdobje 2014–2020.
Partnerske organizacije iz Slovenije in Madžarske (Nazaj na konja, RIS Dvorec Rakičan, najstarejša kmetijska fakulteta v Evropi, madžarska fakulteta Georgikon Univerze Pannon ter muzej Helikon, najbolje obiskan muzej na Madžarskem) že vrsto let delujejo na področju turizma in konjeništva.
Razvili in izvedli bodo 12 novih turističnih programov, ki bodo tradicijo konjeniškega turizma dopolnjevali in nadgrajevali. S projektom želijo prispevati k razvoju privlačne čezmejne turistične destinacije (od Starošinc do Blatnega jezera) ter pri tem manj razvite, zaščitene ali klasičnim transportnim sredstvom manj dostopne naravne (npr. območje reke Mure – Natura 2000) in kulturne vire z ruralnih območij učinkovito povezati s prepoznavnimi turističnimi magneti z uporabo CO2 nevtralnih prevoznih možnosti – v okviru projekta bodo namreč razvili in izdelali tri različne modele kočije 21. stoletja.
Vodilni partner, Zavod Nazaj na konja, ki upravlja s Konjeniškim parkom Starošince, v okviru projekta načrtuje večjo investicijo, in sicer Horse Glamping park Starošince, ki bo zagotovil 32 nočitvenih kapacitet.

 

Projekt HORSE BASED TOURISM je izrednega pomena za lokalno skupnost, saj krepi sodelovanje med deležniki, ki bodo vabljeni k vključitvi v turistične programe doživetij, izvajalci projekta pa bodo zainteresirane lokalne ponudnike predstavili na svoji spletni strani www.horsebasedtourism.com ter na dveh večjih turističnih sejmih, ki se jih bodo udeležili v letu 2019.

Projekt je podprt s strani Evropske unije in sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Oglejte si tudi