Logo MojaObčina.si

Kanal ob Soči

DANES
14°C
-2°C
JUTRI
13°C
6°C
4770

Uspehi naših članov, invalidov strelcev

Člani Strelskega društva SALONIT ANHOVO, ki so tudi invalidi, nas tudi letos na največjih tekmovanjih niso razočarali.

 

Rajko Breščak je 9. marca 2019 v Idriji na kvalifikacijah v kategoriji NAC z zračno puško na 10 m streljal povprečno in osvojil končno 2. mesto s 535,2 kroga, kar je bilo glede na uvrstitev dovolj (le prvi trije uvrščeni se kvalificirajo naprej), da se je uspešno kvalificiral na državno prvenstvo v parastrelstvu, žal pa to ni uspelo Dragu Mlekužu, ki je bil v isti kategoriji na koncu četrti.

 

Državno prvenstvo v parastrelstvu 2019 je potekalo 7. aprila 2019 na strelišču v Ljubljani, kjer je Rajko Breščak branil naslov državnega prvaka 2018 v kategoriji NAC z zračno puško na 10 m. Tekmoval oziroma streljal je odlično in dosegel odličnih 552,1 kroga ter drugouvrščenega prehitel za velikih 29,1 kroga ter tako ubranil in lanskemu naslovu dodal še naslov državnega prvaka 2019 v kategoriji NAC z zračno puško na 10 m.

 

Tekmovali so tudi naši preostali člani invalidi, ki se bojujejo z multiplo sklerozo, in sicer na vsakoletnem Prvenstvu Združenja multiple skleroze Slovenije, ki se je odvijalo 23. marca 2019 na strelišču v Ljubljani in ki se šteje tudi kot kvalifikacije za državno prvenstvo v parastrelstvu. Na njem so Milan Ostrožnik, Henrik Kelher in Cvetka Pičulin dosegli ekipno 4. mesto v kategoriji SH2 s serijsko zračno puško na 10 m. Normo za nastop na državnem prvenstvu v parastrelstvu sta tako potrdila le Milan Ostrožnik in Henrik Kelher, a se ga žal zaradi istočasne rehabilitacije v zdravilišču nista mogla udeležiti.

 

So se pa le dan kasneje, 24. marca 2019, ravno tako na strelišču v Ljubljani na finalu jubilejne 30. Invalidske dopisne strelske lige Slovenije v sezoni 2018/19 Milan Ostrožnik, Henrik Kelher in Igor Juretič uvrstili na odlično ekipno 2. mesto s serijsko zračno puško na 10 m v kategoriji invalidi/ke, medtem ko so bili med posamezniki na 5., 6. in 11. mestu med invalidi ter na 6. mestu med invalidkami.

 

Vsem iskrene čestitke.

                                                                                                    Strelsko društvo SALONIT ANHOVO

 

Povezave

Zsis
Strelska-zveza

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi