Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Kanawski odbojkarski rekreativni turnir

Športni klub VIENpi že vrsto let organizira turnirje v odbojki na mivki ter podpira mlade odbojkarje pri udeležbi na tekmovanjih. Klub deluje pod okriljem družine Vidič, v Kanalu poznane kot »Capkovi«, in bližnjih prijateljev. 

 

Primarna dejavnost kluba je spodbujanje mladih v športu, tako je tudi zapisano v samem statutu kluba, pa vendar se je z leti pokazalo, da mladih v Kanalu ne zanima odbojka na mivki kaj dosti, z izjemo nekaj fantov, ki se vsako leto pridno udeležujejo turnirjev za DP in tudi osvajajo medalje. A teh nekaj pridnih fantov ni dovolj za delovanje kluba na ravni, kot bi si želeli. Capkov memorial je edini turnir v Kanalu in na Goriškem, povezan z odbojko na mivki, ki pritegne tako igralce kot gledalce. Posluha za podporo pri drugih turnirjih ni kaj dosti, pokroviteljska sredstva so zelo okrnjena, kar pripelje do nižjih ravni organizacije, ki pa niso tako zanimive za igralce. Iz teh in drugačnih razlogov smo se v klubu odločili, da počasi presedlamo na rekreativno raven. 

 

Lansko leto smo se tako ponovno zbrali bivši odbojkarji in odbojkarice in sestavili rekreativni ekipi, s katerima se redno udeležujemo turnirjev po Sloveniji in tujini. Prvič po dolgih letih je ŠK VIENpi organiziral rekreativni dvoranski turnir, ki je bil, na prijetno presenečenje vseh, velik uspeh. Omejeno število ekip je bilo zapolnjeno, ekipe so iz Kanala odšle zadovoljne s samo izpeljavo turnirja. Kanawski odbojkarski rekreativni turnir mora postati tradicionalen, smo si enotni vsi člani kluba. Tako bo letos izvedena druga edicija turnirja, in sicer 14. marca 2020 v ŠD Kanal. 

 

Člani kluba si želimo podpore krajanov in lokalnih podjetnikov, saj menimo, da odbojka v Kanalu žal izgublja pomen, kar si želimo preprečiti, vsaj na rekreativni ravni. 

Hvaležni smo Občini Kanal in OŠ Kanal, ki nam omogočata tako termine za treninge kot organizacijo turnirja. 

 

 

Ekipa ŠK VIENpi

 

 

 

Oglejte si tudi