Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Evropsko tekmovanje E.F.B.T

V prvem tednu julija je potekalo evropsko tekmovanje E.F.B.T v mestu Tortosa v Španiji. Naš klub je pod okriljem slovenske reprezentance Twirling zveze Slovenije sodeloval z 12-člansko delegacijo tekmovalk. Pot smo začeli v ponedeljek, 26. 6. Avtobus nas je popeljal skozi vrsto držav, ko smo v torek končno prispeli v kraj Tortosa. Udobno smo se namestili v hotelu ter takoj preizkusili hotelski bazen. Naslednji dan smo se podali tudi do morja in cel dopoldan uživali v pesku in soncu. Že naslednji dan so se začeli prvi preizkusi telovadnice in priprave na tekmovanje.  

Tekmovanje je trajalo od 30. 6. do 2.7. Naša dekleta so odlično nastopila in domov prinesla obilo dobrih mest ter dve bronasti medalji. 

Karin Lazar je v kategoriji senior women zasedla odlično 3. mesto, Maja Laščak in Urška Marušič pa sta prav tako v kategoriji junior pari zasedli 3. mesto.


Drugi rezultati:

 

JUVENILE WOMEN: 
11. mesto Hana Bašelj, 12. mesto Tia Štendler, 13. mesto Teja Pavšič.
JUNIOR WOMEN:
4. mesto Taja Lazar, 11. mesto Nika Marušič, 16. mesto Neža Kogoj, 17. mesto Ana Čargo
JUVENILE PAIR: 
6. mesto Tia Štendler in Hana Bašelj. 
JUNIOR PAIR:
8. mesto Neža Kogoj in Nika Marušič. 
SENIOR PAIR:
6. mesto Karin Lazar in Taja Lazar
JUVENILE TEAM:

5. mesto (Tia Štendler, Hana Bašelj, Teja Pavšič, Nives Leban, Ana Čargo, Nika Marušič). 
JUNIOR TEAM:

4. mesto (Karin Lazar, Taja Lazar, Urška Marušič, Maja Laščak, Sara Štendler, Neža Kogoj).

 

V veliko podporo tekmovalkam sta bili trenerki Nena Štendler in Angelika Koncut, ki je tudi sodila na tem tekmovanju.  Deklica za vse pa je bila Saša Jug, ki je skrbela, da so bili želodci polni, da so bile glave sproščene in da so bile vse praske oskrbene. 

 

Športni twirling klub Deskle se tako zahvaljuje vsem dekletom, da so odlično zastopala naš klub in našo občino, trenerkam, da so jih pripravile in pripravljale skozi celo sezono, Saši, da jim je pričarala košček doma. Sedaj pa je čas počitka in brezskrbnih dni ob Soči in na morju. Se vidimo jeseni!

 

 

Besedilo: Tanja Laščak Mužič

 

Oglejte si tudi