Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Prvo krožišče na Gorenjem Polju v občini Kanal ob Soči

Gorenje Poljci smo  1.aprila 2016 končno dočakali prepotrebno novo prometno ureditev sredi vasi. Dosedanje križišče je postalo neustrezno glede pretočnosti in varnosti, saj so ob prometnih konicah nastajali daljši zastoji. Jeza in nezadovoljstvo voznikov je iz dneva v dan naraščala, ne smemo pozabiti tudi na okoliške prebivalce, ki so gnečo prenašali že dolgo. Zadnji večji zastoji so bili v božičnem času decembra lani, ko so ravno v tem križišču potekale prireditve :

Ideja o novem prometnem režimu je stara že več let, predlog o krožišču na sredi vasi je najprej naletel na neodobravanje s strani občinske uprave in DRSC-ja. Po več javnih obravnavah in razgrnitvi projekta na občinskem svetu ter ob soglasju župana Andreja Maffija je projekt dobil zeleno luč. Direkcija je projekt financirala in izvedla, verjetno pa bo morala občina tudi nekaj prispevati. Tako so delavci CPGP (Cestno podjetje Gorenje Polje) v noči na 1.april preuredili prometno signalizacijo in talne označbe na sicer zelo preobremenjenem dosedanjem križišču.

Krožišča so za udeležence prometa varnejša in bolj tekoča od klasičnih križišč. Večinoma niso semaforizirana, pred njimi se avtomobilom pogosto ni treba ustaviti. Zaradi otoka na sredini je tudi mnogo manjša možnost naletov pri visokih hitrostih in s krožišči promet teče hitreje. Krožišča so marsikatero nekoč natrpano križišče, kjer se je bilo težko vključiti na prometno obremenjeno cesto, spremenila v bled spomin.

Ob tem bi se vaščani radi zahvalili županu Andreju Maffiju in direktorici občinske uprave Nives Prijatelj za nesebično pomoč pri pridobivanju zahtevane projektne dokumentacije in raznih soglasij. Zahvala tudi pridnim delavcem CPGP, ki so krožišče izvedli in uredili preko noči in ob tem niso povzročali nobenega hrupa in zastojev.

Vse morebitne obiskovalce in predvsem voznike naprošamo za previdno vožnjo in dosledno upoštevanje nove prometne ureditve!


Hvaležni vaščani.

 

Oglejte si tudi