15. novembra smo tudi na naši šoli obeležili slovenski tradicionalni zajtrk. Dan se je za učence predmetne stopnje začel nekaj minut pred osmo uro.
Zbrali smo se v telovadnici, kjer smo se najprej malo pretegnili in z elementi joge spoznali pozdrav soncu. Sledil je tradicionalni zajtrk: maslo, med, jabolka in mleko. Ob zajtrku smo si ogledali krajše videoposnetke o pomembnosti zajtrka.
Hkrati se je razvila tudi diskusija o pomembnosti lokalne predelave, koliko poudarka na lokalno hrano damo sami, o pomenu vsakodnevnega gibanja in o zdravem načinu življenja dandanes.
Govorili smo tudi o čebelah in čebelarjih, ki jih je v naši okolici kar nekaj.
Za zaključek smo se vsi skupaj zbrali v zgornji avli in skupaj zapeli pesem Lojzeta Slaka Čebelar.
Tudi v vrtcu je bil ta dan nekoliko poseben.
V skupini Čebele so v mesecu novembru spoznavali Slovenijo in njene znamenitosti. Pogovarjali so se o ˝večjih˝ in ˝manjših˝ praznikih, ki jih praznujemo v Sloveniji. Tako so prišli tudi do dneva, ko obeležujemo tradicionalni slovenski zajtrk.
Nanj so se začeli pripravljati že v sredo. Vsi skupaj v vrtcu so spekli medenjake. V četrtek so si otroci izdelali pogrinjke, s katerimi so si polepšali petkov zajtrk. V petek so poleg pogrinjkov postavili na mize čebele iz balonov in njihove medenjake. Ob prijetni glasbi in druženju so pozajtrkovali in se imeli lepo.




