Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Utrinki z dobrodelnega bazarja

Novoletni čas je čas obdarovanja. A mnogi med nami si ne morejo privoščiti, da bi za darila porabili ogromno denarja, zato smo se učenci in učitelji OŠ Kanal odločili za bazar z naslovom »Zate šara, zame darilo«.

Tekst: Anika Božič, 8.a

Ideja se je porodila med učitelji, nam učencem  pa se je zdela zelo zanimiva in smo izziv z veseljem sprejeli. V tednu med 5. in 9. decembrom smo s pomočjo učiteljice Polone Škvarč zbirali različne predmete, ki so se družinam učencev šole in drugim občanom zdeli neuporabni. Po Kanalu in okoliških krajih smo obesili plakate, da bi se lahko tudi drugi občani udeležili zbiranja. Odziv je bil nad našimi pričakovanji in zbrali smo veliko število predmetov. Med njimi je bilo največ plišastih igrač, raznih setov kozarcev ter krožnikov, knjig, oblačil in novoletnih okraskov. V zbiranju sta sodelovala tudi vrtec Kanal in podružnična šola Kal nad Kanalom.

V soboto, 17. decembra, pa smo bazar izvedli na kanalski tržnici, kjer so bili tudi drugi okoliški kmetje in obrtniki, ki so prodajali svoje izdelke. Obiskovalcev je bilo kljub mrzlemu vremenu veliko in med njimi je bilo veliko zanimanja za našo idejo.  Mislim, da smo se učenci kot prodajalci dobro znašli. Starejši so radi poklepetali in se pozanimali, kako nam gre v šoli in podobno. Otroci so se seveda najbolj zanimali za igrače, starejši pa za kuhinjske pripomočke in knjige. Delili smo tudi vizitke z novoletnimi voščili, ki so jih izdelali učenci naše šole. Zanimivost pa je bila, da izdelki niso imeli cen, ampak je vsak obiskovalec prispeval, kolikor je želel. Zbrani denar bo šola porabila za nakup učnih pripomočkov.

Posebej bi se radi zahvalili učiteljicam Poloni Škvarč, Ani Kodelja in Anji Cussini, vsem, ki so stvari prinesli, učencem za sodelovanje in drugim, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi bazarja.

Bazar je bil med učenci in občani odlično sprejet in vsi se že veselimo podobnih akcij.

 

                                                                                                

Oglejte si tudi