Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Svet, v katerem želijo živeti naši najmlajši

Med 3. in 7. 10 so na OŠ Kanal potekale razne dejavnosti, s katerimi so učenci na različne načine povedali, v kakšnem svetu želijo živeti, kar je letošnja tema projekta Zveze prijateljev mladine. V petek so se njihove dejavnosti zaključile z odprtjem razstave ob igrišču Osnovne šole Kanal.

Na OŠ Kanal so se tako v Tednu otroka v nižjih razredih učili preko igre, pisali pesmice, na predmetni stopnji zapisovali svoje ideje o urejenosti šole in okolja, čisto vsi, od najmlajših v vrtcu do najstarejših devetošolcev, pa so sodelovali pri pripravi razstave likovnih del v drugačni izvedbi, kot je običajno. Na strešne plošče formata 40 x 40 so slikali podobe takega sveta, kot si ga želijo. V petek, 7. 10., so na šolskem igrišču pripravili kulturni program. Učence, malčke iz vrtca, zaposlene na OŠ Kanal in druge obiskovalce prireditve je nagovoril g. župan Andrej Maffi. Pohvalil je njihove izvirne ideje in otroke pozval, naj se sami potrudijo za dobre medsebojne odnose in si tudi tako naredijo svet lepši. Po odprtju razstave so si likovna dela organizirano ogledali.

Slike, ki nam zgovorno pokažejo, da si otroci želijo prijazen svet brez vojn, nasilja, onesnaženja in še marsičesa, si lahko do konca oktobra ogledate na zunanji in notranji strani mreže šolskega igrišča.

 

V kakšnem svetu želijo živeti kanalski osmošolci?

Želela bi, da na svetu ne bi bilo več vojn, da otroci ne bi bili lačni. Rada bi, da bi imeli vsi ljudje dom, kjer bi lahko v miru živeli s svojo družino. Želim si, da bi mladi hitreje dobili zaposlitev, da bi bilo na svetu veliko sreče in veselja.

Maja Kralj

Želim si, da bi živela v svetu, kjer me nikoli ne bi bilo sram, strah … Rada bi imela toliko denarja, da bi lahko kupila velike količine oblek, hrane, obutve …, ki bi jih podarila revežem.

Pia Likar
Ko bom odrasel, bi rad živel v svetu brez vojn. Želim si, da begunci ne bi bežali iz svojih domov. Hotel bi, da bi bilo čim manj samomorov in umorov in da bi države med seboj ne imele sporov.

Matej Jerončič
Hm, svet, v katerem želim živeti! To je svet brez mrkih in žalostnih obrazov, brez bogatašev in revežev, je svet, v katerem bi se vsi smejali, je svet radosti in veselja.

Aljaž Ipavec

Želim živeti v svetu, kjer so stara umazana goriva zamenjali čisti viri energije: voda, sonce z neba in veter iz daljav.

Janez Makorič

Želim si živeti v mavričnem svetu, v svetu različnih svetlih barv. Barve bi predstavljale veselje, igro in smeh. Mavrični svet ne bi poznal stvari, kot  so pisanje domačih nalog, različne nesreče, nesramnosti, vojne … Svet domišljije in igre bi pripomogel k boljšemu okolju, čistejši naravi in boljšim razmeram.

Jernej Vinazza

SVET, V KATEREM ŽELIM ŽIVETI

Svet, v katerem želim živeti,

je brez vojn

in brez pretepanja,

v njem je veliko potepanja.

 

To je svet brez lakote

in brez laži.

Sonce nam sveti

vse lepe dni.

 

Katarina Ipavec, 3. a

 

 

SVET, V KATEREM ŽELIM ŽIVETI

Rada bi živela tako,

da bi se veliko igrali,

da bi se veselo smejali,

da bi vsak dan plesali,

da bi veliko dobrot pomlaskali,

da bi vsako noč mirno spali.

Živela bi rada tako!

 

Ana Grm, 3. a

 

 

Oglejte si tudi