Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
10°C
Oceni objavo

Povabili smo sonce v šolo

V četrtek, 5. 10. 2017, smo imeli učenci od 1. do 4. razreda kulturni dan na temo medosebnih odnosov. Skozi raznovrstne dejavnosti smo sledili letošnjemu geslu ob tednu otroka: Povabimo sonce v šolo. 

Četrtošolci so svoje vtise strnili takole:

Nik: Ta kulturni dan mi je bil zelo všeč. Najlepše mi je bilo, ko smo se lahko igrali. Zjutraj smo pisali, kaj bi lahko naredili, da bi bil pouk bolj sproščujoč. Drugo uro smo šli plesat v telovadnico. To me je zelo utrudilo. Tretjo uro smo po risanju igrali družabni igri Policaj in Kitajščina. Všeč mi je bila tudi četrta ura, ko je v naš razred prišla skoraj slepa gospa. Bilo je zelo zanimivo. Veliko novega nam je povedala. Opisala nam je tudi, kako se igrajo različni športi. Peto šolsko uro smo se igrali.

Ela: Imeli smo kulturni dan. Najprej smo zjutraj risali na temo Povabimo sonce v šolo. Drugo šolsko uro smo odšli v telovadnico. Tam smo plesali. Z nami je plesala učiteljica Karmen. Tretjo šolsko uro smo dokončali risanje, nato smo se igrali družabne igre. Četrto šolsko uro je prišla k nam prijateljica učiteljice Karmen. Ime ji je Anja in je slabovidna. Prinesla je pokazat svoje pripomočke, med njimi tudi palico za slepe. Peto šolsko uro smo igrali namizne družabne igre.

Anđelina: Imeli smo kulturni dan, bil je namenjen nam otrokom. Imeli smo pet različnih zabavnih ur. Prvo uro smo risali na naslov Povabimo sonce v šolo. Drugo uro smo plesali, peli in se zabavali. Zelo smo se utrudili. Tretjo uro smo se igrali družabne igre. Četrto uro je prišla gospa Anja, ki slabo vidi. Razložila nam je, kako živi in dela. Skorajda se mi je zasmilila, a sem spoznala, da ji gre dobro. Peto uro smo se igrali z igrami, ki smo jih prinesli od doma. Ta dan je bil zelo zanimiv. Gospe Anji želim vse dobro.

Taj: Všeč mi je bilo, ko smo ob poslušanju različnih glasb plesali. Zabaval sem se pri igranju družabnih iger. Zanimiva izkušnja je zame bila, ko sem z zavezanimi očmi poskušal priti do okna s pomočjo bele palice. Spoznal sem Braillovo pisavo. Sploh nisem vedel, da obstaja pisalni stroj z Braillovo pisavo, zato sem vesel novega spoznanja. Všeč mi je bilo, ko smo si ogledali, kako se slepi in slabovidni ukvarjajo s športi, tudi s smučanjem. Spoznal sem, da so tako kulturni dnevi veliko lepši od navadnih šolskih dni.

 

Vtisi tretješolcev: 
Na kulturnem dnevu mi je bilo najbolj všeč, da nas je obiskala Anja.

Všeč mi je bilo, ko smo plesali in igrali igre.

Zelo zanimivo je bilo, ko je Anja predstavila stroj za pisanje v brajlici in šah za slepe.

Igrali smo se razne igre, kako je, če si slep. To je bilo zelo zanimivo.

Izvedela sem, kako plačujejo slepi.

Meni je bilo najbolj všeč, da smo šli v telovadnico in plesali s četrtošolci. Lepo je bilo spoznati Anjo, ki ne vidi. Razkazala nam je pripomočke za slepe in slabovidne. Zanimive so bile tudi socialne igre.

Lepo mi je bilo plesati in cel dan mi je bil všeč.

 

Poslušali smo muziko.

 

Vesela sem, da sem spoznala Anjo.

 

Oglejte si tudi