Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Pojdi na internet in poženi Scratch!

Da je računalniško programiranje lahko tudi zabavno in raziskovalno, so spoznali nekateri učenci od 4. do 7. razreda OŠ Deskle.
Odzvali smo se namreč prijazni ponudbi g. Tadeja Panjtarja, da bi tudi na naši šoli izvedli tečaj programiranja v sklopu mednarodnega projekta CodeWeek.
Izobraževanje, ki je potekalo v tednu od 16. do 20. oktobra 2107, smo izvedli v računalniški učilnici na šoli. V dveh skupinah se je tečaja udeležilo 32 učencev. Ob koordinaciji učitelja Vojka Simčiča sta tečaj pripravila in vodila naša krajana Tadej Panjtar in Janoš Morenčič, oba z dolgoletnimi izkušnjami s področja informatike.
Glavni cilj je bil več kot dosežen, saj je snov, ki so jo udeleženci tečaja spoznali (programski jezik Scratch), tako zanimiva, da je prebudila pustolovski čut prav pri vseh. Učenci so se tako prek modularnega sestavljanja naučili vstopa v programsko okolje, spoznali kopico gradnikov, njihove povezave in zakonitosti. Rezultat so bile grafične igre s pridihom matematičnih znanj, ki so jih učenci na preprost način samostojno izdelali.

Čeprav je v preteklosti veljalo dejstvo, da je programiranje zelo zahtevno in rezervirano le za izkušene računalničarje, pa danes ni povsem tako. Zato pojdi na internet in poženi Scratch!
                                                                                                                          
VS

Oglejte si tudi