Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Moja rodna domovina

Tudi letos sta Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo mesta Ljubljane in Osnovna šola Vič organizirala literarni natečaj MOJA RODNA DOMOVINA (Jaz in Slovenija čez 25 let). Potekal je pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije, gospoda Boruta Pahorja.

Učiteljice slovenščine smo se odločile, da na natečaju sodelujemo.

V zborniku, ki je izšel ob tej priložnosti, je bilo objavljenih kar devet prispevkov naših učencev. Dva prispevka pa sta bila nagrajena.

 

Objavljene prispevke so napisali naslednji učenci:

Maja Kralj (literarno delo, nagrajeno z medaljo), Tiana Karnel (literarno delo, nagrajeno s priznanjem), Hana Gerbec, Pia Likar, Jernej Vinazza; učenci 8. a – mentorica Zvonka Cigoj.

 

Larisa Dugar, Lana Cvetrežnik, Mei Vogrič; učenci 7. a – mentorica Irena Hočevar Križnič.

 

Miha Pogačnik, Nina Pavšič; učenec in učenka 6. a – mentorica Suzana Kavčič.

 

Nagrajenki Maja Kralj in Tiana Karnel sta bili povabljeni na slavnostno prireditev v Ljubljano. Prireditve se je žal udeležila le Tiana Karnel s starši in o tem napisala kratek prispevek.

 

                                                                                                           Mentorica Zvonka Cigoj,

                                                                                                             Osnovna šola Kanal

Dan je bil lep, poseben …

 

V sredo, 19. 4. 2017, sem se s starši odpeljala v Ljubljano, kjer sem dobila priznanje za literarni prispevek Jaz in Slovenija čez 25 let. V njem sem napisala, kakšno bo moje življenje čez 25 let in kakšna bo Slovenija. Zelo sem bila vesela, ko sem izvedela, da so izbrali prav mojega med velikim številom prispevkov. V Ljubljani smo imeli voden ogled mesta. Popeljali pa smo se tudi z ladjico po Ljubljanici. Vodič nam je povedal veliko zanimivega. V Mestnem muzeju Ljubljana pa je potekala prireditev. Nagrajenci so prebrali svoja dela. Posebni gostje so bili veterani vojne za Slovenijo, ministrica za izobraževanje in minister za obrambo. Govor je imel tudi ravnatelj Osnovne šole Vič, ki je organizirala literarni natečaj. Na koncu je sledila še pogostitev. Dan je bil zelo lep, poseben in mi bo za vedno ostal v spominu.

 

                                                                                                                      Tiana Karnel, 8. a,

                                                                                                                     Osnovna šola Kanal

 

Oglejte si tudi