Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Mladinski odsek PD Valentin Stanič Kanal na Čičerju nad Ročinjem

Mladinski odsek Planinskega društva Valentin Stanič Kanal se je skupaj s planinskim krožkom OŠ Kanal povzpel po Rudijevi poti na vrh Čičerja, ki leži nad Ročinjem v občini Kanal ob Soči. V Ročinju naju je z mentorico planinskega krožka OŠ Kanal Zvonko in vsemi otroki pričakal Simon, član našega planinskega društva, predsednik KS Ročinj – Doblar, in nas popeljal po tej, lahko bi rekli učni poti, saj so tu drevesa označena s slovenskimi in latinskimi imeni, in nam o vsem tem veliko povedal. S seboj je imel žig in otroci so si pridno požigosali svoje planinske knjižice in vanje vpisali vse podatke.
Izpred cerkve v Ročinju smo krenili mimo vodnega izvira Zdenc, kjer so lepo vidna pralna korita, tu so perice prale perilo, kar trije pralni stroji so tam spodaj in voda neprestano teče, domačini pravijo, da je voda odlična.
Sledil je prisrčen pozdrav oslička, ročinjske budilke, Čarlija, potem pa navkreber do cerkvice sv. Pavla, kratek počitek in nadaljevanje proti vrhu, kjer smo si po malem vsi grizli kolena. Dobri so ti naši fantiči in dekleta, na vrhu pa ponos, ker smo premagali kar konkretnih 527 m
višincev, privoščili smo si malo daljši počitek in slikanje, nekateri so ciljali na pet sendvičev, ki so jih seveda tudi prinesli s seboj.
Ob vrnitvi smo se ustavili pri ustvarjalcu te poti, Rudiju, z veseljem nam je pokazal še dodatno zbirko 150 vrst dreves iz raznih dežel in krajev, ki jih ima posajena okrog svoje hiše.
Dan je bil obsijan s sončkom, z malo vetrčka, bilo nas je 16 in prav lepo smo se imeli.

 

Zapisala: Katja Žagar, vodnica PDVS Kanal

 

Oglejte si tudi