Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Izjava strokovnih delavcev Osnovne šole Deskle

Deskle, 21. 12. 2014       

 

 

Izjava strokovnih delavcev Osnovne šole Deskle

 

Učitelji Osnovne šole Deskle zagovarjamo ničelno toleranco do nasilja in iskreno obžalujemo dogodke, ki so se zgodili na naši šoli. Želimo poudariti, da je bilo do sedaj veliko narejenega na področju medsebojnih odnosov – tako v razredu kot na šoli. Zato se nikakor ne moremo strinjati z očitki, da učitelji nismo ničesar naredili.

 

V prvih treh letih šolanja smo s starši in učenci sedanjega petega razreda opravili več individualnih in skupinskih razgovorov (socialne igre v razredu, sociogrami, mediacije, pogovori s svetovalno delavko, roditeljski sestanki …) ter v primeru ugotovljenih kršitev ukrepali v skladu z veljavno šolsko zakonodajo.

V četrtem razredu so se težave stopnjevale, zato smo v reševanje problematike vključili še zunanje institucije, med drugim, v soglasju s starši, tudi center za socialno delo. Za pomoč pri nastali problematiki smo prosili tudi Varuha človekovih pravic Republike Slovenije in tedanjega ministra za šolstvo in šport dr. Jerneja Pikala (oba december 2013). V nadaljevanju reševanja problematike smo dopolnili vzgojni načrt in ukrepali v skladu z veljavno zakonodajo.

 

V petem razredu so bili starši na začetku šolskega leta seznanjeni z všolanjem novega učenca, ki prihaja iz druge države in ne pozna jezika. Naprošeni so bili, naj se pogovorijo s svojimi otroki, da sošolcu pomagajo pri vključitvi v razredno skupnost, o čemer so se učenci pogovarjali tudi na uvodnih razrednih urah.

Na naši šoli so v vsakem razredu učenci različnih narodnosti, toda do konfliktov nacionalne narave ne prihaja. Ogorčeni smo, da je bil ta dogodek zlorabljen in prikazan zgolj kot nacionalistični spor.

Strokovni delavci Osnovne šole Deskle sočustvujemo z vsemi, ki jih je nastala situacija prizadela. Hkrati se zavedamo svoje odgovornosti do otrok in pomembnosti dobrih medsebojnih odnosov.

 

Naša želja je, da ponovno v miru nadaljujemo svoje poslanstvo.

                                                       

Strokovni delavci Osnovne šole Deskle 

Oglejte si tudi