Logo MojaObčina.si

Kanal ob Soči

DANES
21°C
16°C
JUTRI
24°C
14°C
Deli

Počitnice v Ankaranu

 Že več kot desetletje se otroci iz Župnije Deskle ter podružnic Gorenje Polje in Plave odpravljajo na petdnevne poletne počitnice na slovensko obalo.

Tudi letos se je v ponedeljek, 1. julija, do 8.00 na placu v Desklah zbralo 25 otrok v starosti 5–13 let, ki so se polni pričakovanja in željni novih dogodivščin usedli na avtobus in se skupaj z animatorji odpeljali proti Ankaranu. Tam nas je pričakala še 9-letna deklica, ki se je pred kratkim v Slovenijo preselila iz Gvatemale in je popestrila naše druženje, saj smo drug drugemu obogatili besedni zaklad in razširili kulturna obzorja.

Vreme je bilo cel teden sončno in vroče, zato smo se z velikim veseljem hladili v morju ali igrali karte in druge družabne igre v senci na plaži, kamor smo dvakrat dnevno pešačili 20 minut. Po kosilu smo si privoščili počitek ali druženje v lepo urejenem župnišču, kjer smo bivali; po večerji pa smo se vsi skupaj zabavali na igrišču ali prepevali ob spremljavi kitare. Prav poseben dan je bila sreda, ko smo vsi skupaj v cerkvi sv. Nikolaja izrekli svoje zahvale za te čudovite počitnice v upanju, da se ponovno vrnemo.

 

Počitnic kot takih ne bi bilo brez veliko vloženega truda in prostovoljnega dela:

  • skrbnih animatorjev, ki so vedno dobre volje in zavzeto delajo z otroki; gonilna sila je Dejan Valentinčič, ki se je vsa ta leta trudil, da bi se počitnice ohranile, in je organiziral in zbiral ekipo zanje;
  • izvrstnih kuharic, ki razvajajo z okusno in raznoliko hrano;
  • gospoda Simona Vendramina, ki je pripravljen prevzeti odgovornost za tako razposajeno skupino;
  • Občine Kanal ob Soči, župnijske Karitas in KS Anhovo - Deskle ter podjetij Salonit Anhovo in Pekarna Brumat, ki po svojih najboljših močeh, nekateri že več let, prispevajo vsak svoj delež, da omogočijo počitnice kar največjemu številu otrok.

Ob tej priložnosti bi se iz srca zahvalili vsem in povabili otroke in prostovoljce, da se nam naslednje leto pridružijo, saj so počitnice namenjene vsem otrokom od 4. leta dalje ne glede na versko pripadnost ali kraj bivanja.

 

Blanka Bitežnik

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi