Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
12°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

Obnova vaškega jedra v Gorenji vasi

 

Gorevžani smo dokaz, da se s skupnimi močmi in trdno voljo da doseči marsikaj. Več let smo se namreč pogovarjali o obnovitvi vaškega jedra. 

 

Želja je bila dovolj močna, da smo na začetku junija 2019 začeli prva gradbena dela. Zamisel je bila ohraniti velikost trga, ga olepšati in narediti uporabnega. Ploščad, ovalne oblike, je zgrajena iz kamna, na kateri stojita dve klopci, pitnik za vodo, vdrt pokrov, namenjen za postavljanje tradicionalnega mlaja oz. novoletne smreke. Ohranili in obnovili smo drog za zastavo. V prihodnosti si želimo obnoviti še vaško znamenje.

 

Dela smo končali proti koncu leta. Otvoritev smo izvedli skupaj z novoletno zabavo v mesecu decembru.

 

Za izvedbo projekta se zahvaljujemo Občini Kanal ob Soči, ki je financirala material za obnovo, in Marinu Veluščku, s katerim smo med projektom zelo dobro sodelovali. 

Zahvaljujemo se tudi » Pirhovim«, ki nam odstopijo prostor, kadar koli ga potrebujemo.

In ne nazadnje tudi vsem nam, vaščanom, ki smo prostovoljno, po svojih močeh kakor koli prispevali k obnovitvi vaškega jedra.

 

Hiter tempo življenja nam onemogoča vsakodnevne stike in pogovore med vaščani, zato so taki dogodki kot nalašč  za ponovno povezavo med nami. Upam, da se bomo z vsakoletnimi dogodki čimveč družili v središču vasi. Vsi drugi pa ste vabljeni, da se ob sprehodu ali kolesarjenju ustavite v jedru vasi in se odpočijete. 

 

Avtorica: Anika Ozebek

 

Oglejte si tudi