Logo MojaObčina.si

Kanal ob Soči

JUTRI
6°C
-2°C
TOR.
6°C
-1°C
Deli

Mednarodni dan prostovoljstva

Društvo   upokojencev Kanal je  5. december -  mednarodni dan prostovoljstva  obeležilo s prireditvijo. Večnamenska dvorana je bila napolnjena do zadnjega kotička. Poleg župana so se je udeležili tudi predstavniki lokalne skupnosti, ravnateljica OŠ in predstavniki donatorjev, predstavniki sosednjih društev upokojencev, poverjeniki društva, prostovoljci projekta Starejši za starejše, pokrajinska koordinatorka in koordinatorka projekta izdelave punčk pri ZDUS, drugi člani društva in številni drugi občani občine Kanal.


V bogatem kulturnem programu, ki so ga izvajali učenci osnovne šole Kanal, je nastopil  tudi pevec Lado Leskovar- ambasador Unicefa, saj je naše društvo vključeno v projekt Unicefa izdelave »Punčk iz cunj«.

Pred vhodom v dvorano je bila postavljena tudi razstava punčk iz cunj, ki jih izdelujejo naše prostovoljke ter punčke, ki jih izdeluje osnovna šola Kanal. Punčke so bile namenjene prodaji oziroma posvojitvi. Izkupiček od prodaje punčk in zbranih prostovoljnih prispevkov je bil namenjen UNICEF - u.


Med prireditvijo, ki je potekala v duhu hvaležnosti in zahval vsem, ki opravljajo prostovoljno delo in se na podlagi vrednot in človečnosti odzovejo na potrebe v družbi.


B
rez prostovoljcev bi bilo življenje bistveno osiromašeno.


Vsi poskušajmo najti prostovoljca v sebi in s prijazno besedo, empatijo in nesebičnem odnosu do sočloveka, obogatimo sočloveka, s tem pa tudi sebe.


Za društvo upokojencev Kanal

Marija Marinič   

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij