DANES
24°C
12°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Prizadevanja Rokometnega kluba Šempeter-Vrtojba za vzgojo mladih tudi z brezplačnimi krožki na osnovnih šolah

Rokometni klub Šempeter-Vrtojba izvaja redne treninge starejših in mlajših deklic v Športnem centru Šempeter-Vrtojba. Poleg tega pa organizira za mlajše osnovnošolce tudi krožke mini rokometa na kar devetih osnovnih šolah, tudi v Desklah. Vadbi rokometa na podeželju, kjer je ponudba športa skromnejša, daje veliko pozornosti, saj bi bili otroci zaradi oddaljenosti od mestnih središč tega udejstvovanja najverjetneje prikrajšani. Krožke mini rokometa sofinancirata Občina Šempeter-Vrtojba in Fundacija za šport, za delovanje na širšem območju pa so izrednega pomena tudi sponzorska sredstva.

 

Rokometni klub Šempeter-Vrtojba deluje nepretrgoma več kot dvajset let, njegovi zametki pa segajo vse v leto 1970. Klub je vzgojil številne športnike, z njimi pa dosežke, ki so vzpodbujali  vedno nove generacije, s tem pa ohranjali njegovo tradicijo. Pred pandemijo covida-19 je treniral člansko ekipo, ki je tekmovala v 1. B ligi.

 

Pester program vadbe rokometa za osnovnošolce vseh starosti

 

V sezoni 2023/2024 izvaja v Športnem centru v Šempetru treninge za deklice selekcij 9. razreda (ekipa Starejše deklice A), 8. razreda (Starejše deklice B), 7. razreda (Mlajše deklice A), 6. razreda (Mlajše deklice B) in 5. razreda (Mlajše deklice C). Te se pred domačim občinstvom in v gosteh redno pomirjajo z drugimi ekipami iz Slovenije.

 

Za otroke, ki še niso del selekcij, pa organizira Rokometni klub Šempeter-Vrtojba v sodelovanju z Moškim rokometnim klubom Nova Gorica vadbe mini rokometa (poimenovane Rokometna abeceda) kar na devetih od skupaj dvanajst osnovnih šol, vključenih v ta program. Brezplačne krožke mini rokometa tako izvaja na osnovnih šolah v Biljah, Braniku, Desklah, Dornberku, Mirnu, Renčah, Šempasu, Šempetru in Vrtojbi. Nenehno pa si prizadeva za razširitev svojega delovanja na širše območje. Skupaj z moškim rokometnim klubom organizirata tudi najmanj dva turnirja mini rokometa letno za otroke od 1. do 4. razreda, enega v Balonu v Novi Gorici, drugega pa v Športnem centru Šempeter-Vrtojba.


Mini olimpijada, maj 2023, OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici.

 

Na Osnovni šoli Deskle krožek mini rokometa ob torkih, od 15.30 do 16.15

 

Novost so regijski turnirji za otroke od 1. do 4. razreda, ki jih organizira Rokometna zveza Slovenije. Lansko jesen se je ta turnir odvijal v Novi Gorici, spomladi letos v Kozini, novembra pa v Ajdovščini.

 

Zainteresirane deklice od 5. do 9. razreda in otroci nižjih razredov se lahko vključijo v ustrezen program Rokometnega kluba Šempeter-Vrtojba kadarkoli med šolskim letom.

 

Največje zadovoljstvo je, da poleg navdušenja deklic za ta ekipni šport in dokazovanja osvojenega znanja na tekmah in turnirjih, na katerih razvijajo tudi obvladovanje neuspehov in zmag, mladi krepijo občutek za sodelovanje, spoštovanje in sprejemanje odgovornosti v zdravem duhu. Za vse informacije se obrnite na klub: info@rk-sempetervrtojba.siali 040 245 348.

 

Rokometni klub Šempeter-Vrtojba

Boštjan Bremec, predsednik kluba

 

Oglejte si tudi