Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
15°C
JUTRI
21°C
14°C
Oceni objavo

Vpis v izobraževanje odraslih na programu Predšolska vzgoja na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina

Vseživljenjsko učenje je zelo primerno za razvoj ustvarjalnosti, ki je ključna veščina v 21. stoletju, udeležencu pa daje možnost osebne in poklicne spremembe. Program srednješolske prekvalifikacije Predšolska vzgoja temelji na ustvarjalnosti izražanja ter znanja o razvoju in vzgoji predšolskega otroka. Namenjen je osebam, ki iščejo smiselno in zadovoljujoče delo z otroki ter nove izzive in priložnosti za učenje, spodbuja pa tudi k razmišljanju o lastnem razvoju in napredku.

Na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina ustvarjamo učno okolje, ki priznava in nadgrajuje ustvarjalnost z različnimi načini reševanja problemov ali ustvarjalnimi rešitvami za realne scenarije. Udeležencem programa omogočamo izbiro tem, projektov in metod dela, ki jih zanimajo in izzivajo. Določene imamo jasne cilje in merila za uspeh, a puščamo prostor za raziskovanje, improvizacijo in napake. Smo igrivi učitelji, ki poleg humorja, metafor, analogij in zgodb, s katerimi popestrimo učno vsebino, za poučevanje ustvarjalnosti uporabljamo najučinkovitejše strategije.

Čas porabljamo prožno, tempo in trajanje učnih aktivnosti pa prilagajamo potrebam in interesom udeležencev. Odnosi med učitelji in udeleženci izobraževanja temeljijo na visokih pričakovanjih, medsebojnem spoštovanju, zgledu, prilagodljivosti in dialogu.

Izobraževanje odraslih je pravica in priložnost za vse, ki želijo izboljšati svoje znanje, veščine in kakovost življenja. Samo izobraževanje koristi tako posamezniku kot družbi. Nudi boljše zaposlitvene možnosti in krepi demokratično udeležbo, spodbuja kritično mišljenje, spoštovanje različnosti, medkulturno komunikacijo in aktivno vlogo v skupnosti.

Če ste oseba, ki išče nove izzive in priložnosti za učenje, se pridružite našemu programu izobraževanja odraslih Predšolska vzgoja (srednje strokovno izobraževanje ali poklicni tečaj), ki vam bo omogočil dostop do kakovostnih in prilagojenih učnih ponudb s področja ustvarjalnosti, razvoja in pedagogike v predšolski dobi ter osebni razvoj. Nudili vam bomo podporo in svetovanje izkušenih učiteljev in mentorjev, ki vam bodo pomagali pri doseganju vaših ciljev in reševanju vaših težav. Povezovali se boste in sodelovali z drugimi udeleženci, ki imajo podobne interese in ambicije. Vaše dosežke in kompetence bomo priznavali in potrjevali s spričevali (formalno veljavna izobrazba).

Več o možnostih vključitve v izobraževanje najdete na spletni strani Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina https://www.ss-venopilon.si/, v zavihku Izobraževanje odraslih ali na povezavi https://ucilnice.arnes.si/course/view.php?id=428

Vpis v novo šolsko leto bomo izvedli 1. in 2. septembra 2023.

Ne odlašajte, izobraževanje odraslih je naložba v vašo prihodnost!

Pripravila: Karmen Lemut, organizatorka izobraževanja odraslih

Oglejte si tudi