Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Poletni solsticij na Koradi

Turistično društvo Korada Deskle - Anhovo je v nedeljo 21. junija 2015 izvedlo pohod na Korado. Zbrali smo se okrog 14:00 v Plavah na Ladišču. Pred tem je dež preizkušal našo voljo, a se nismo dali.
Pohod smo začeli ob 14:15 in se napotili proti cerkvi sv. Janeza Krstnika v Plavah in sledili markacijam, planinskim ter markacijam društva, ki nam jih je pripravil Alan Goljevšček. Med potjo so se nam pridružili še trije pohodniki. Tempo vzpona je bil mogoče malo prehiter, a smo se zato na par točkah zbrali, se okrepčali in ogledali lepe razglede.

 

Okrog 17-tih smo prispeli do zavetišča na Koradi, kjer smo se okrepčali s štrudljem in čajem. Kasneje nam je Zoran predstavil pomen topniškega objekta iz prve svetovne vojne ob koči.

 

Nekaj pred 18-to smo se začeli spuščati proti dolini. ustavili smo se ob cerkvi sv. Janeza Krstnika v Plavah, kjer nam je Valter povedal par besed o sončnem obratu (poletnem solsticiju).

 

Okrog 20-tih smo prispeli na Ladišče, kjer so nas sprejeli glasbeni toni in topel obrok.

Nekaj pred 21-to smo se napotili prižgati kres, ki so ga, dan prej, pripravili vodniki društva tabornikov Rod odporne želve Anhovo. Kres je lepo zagorel in nas kar dobro grel. Druženje smo nadaljevali ob klepetu in, ko je kres dogorel, smo se odpravili proti domu.

 

Zahvaljujemo se vsem, ki ste se udeležili pohoda, ter vsem, ki ste nam pomagali, da smo pohod izpeljali (SENG, zavetišče na Koradi, taborniki, Alan, Zoran, Nataša, Jože, Patrik, Fructal).

 

Pohod bomo organizirali vsako leto, praviloma na nedeljo, najbližjo poletnemu solsticiju.

Pridružite se nam!

Oglejte si tudi