Logo MojaObčina.si

Kanal ob Soči

DANES
10°C
0°C
JUTRI
8°C
3°C
Deli
5978

Zahvala in priznanje prostovoljcem

V Evropskem parlamentu v Bruslju je 11. oktobra 2017 potekala slovesna podelitev prestižne nagrade državljan Evrope za leto 2017, ki jo je iz Slovenije prejel prostovoljski program Starejši za starejše, ki ga usklajuje Zveza društev upokojencev Slovenije. 

 

V znak pomena tega priznanja in v zahvalo prostovoljcem je UO društva organiziral srečanje vseh prostovoljcev društva. Delo, ki ga opravljajo prostovoljci v projektu Starejši za starejše, ima zelo širok in pomemben družbenokoristen učinek. Projekt Starejši za starejše je humanitarni program in predstavlja izjemen primer dobre prakse, ko starejši pomagajo starejšim za boljšo kakovost življenja doma.

Pomen in vsebino tega projekta so prepoznali tudi naši pokrovitelji. Povabilu na srečanje so se prijazno odzvali župan in podžupan občine Kanal, predsednik in član uprave družbe Salonit Anhovo, predsednik PZDU Severne Primorske in pokrajinska koordinatorka projekta za severno Primorsko.

V pozdravnem govoru je predsednik društva predstavil glavne dejavnosti v delovanju društva, zlasti najpomembnejše v tem letu: organizacijo športnih iger, projekt NET-AGE, izlete in medgeneracijsko sodelovanje z Osnovno šolo in Vrtcem Kanal.

Župan občine je poudaril, da je šele sedaj Evropa prepoznala pomen tega projekta, medtem ko je on že na samem začetku v tem projektu videl pomemben način pristopa k starejšim. Te dejavnosti niso preproste, potrebne je veliko psihične moči in pravilno usmerjene energije. Da je to težko, kaže dejstvo, da nekatera društva sploh ne pristopijo k projektu oziroma v projektu ne vztrajajo.

Predsednik uprave Salonita je vsem čestital in poudaril, da je ponosen, da dela v okolju, kjer je prostovoljstvo tako močno razvito. Družba Salonit podpira (in bo tudi v prihodnje) te dejavnosti v občini. Pomembno je, da vsi združujemo prostovoljstvo in pozitivizem. V znak podpore je član uprave Salonita v imenu družbe društvu podaril ček za 600 EUR in zaželel še mnogo poguma za naprej.

Predsednik PZDU se je zahvalil društvu za pomoč pri organiziranju nekaterih dogodkov na ravni PZDU. Na kratko je predstavil dejavnosti ZDUS-a v tem letu.

Pokrajinska koordinatorka tega programa za severno Primorsko je izrazila presenečenje, kako je ta projekt cenjen v občini Kanal in pri pokroviteljih. Zahvalila se je vsem prostovoljcem in zaželela dobro delo in sodelovanje tudi v prihodnje.

Vsi prostovoljci in pokrovitelji so prejeli kopijo priznanja, ki ga je ZDUS prejel v Bruslju.

Zadovoljni smo, da pokrovitelji prepoznajo naše delo in dobre strani projekta. Mi se bomo še naprej trudili, da vrnemo družbi vsaj malo tega, kar od nje prejmemo. S svojo udeležbo na našem srečanju so potrdili, kako nas cenijo in spoštujejo, in nam dali energijo ter moralno podprli naše delovanje. Še posebej pa zahvala vsem pokroviteljem za prejete donacije, zlasti Občini Kanal, družbi Salonit Anhovo in Komunali Nova Gorica.

Besedilo: Marija Marinič

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij