Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje prostovoljcev

Vodstvo Društva upokojencev Kanal je ob zaključku leta organiziralo srečanje vseh prostovoljcev društva. Povabilu na srečanje so se prijazno odzvali tudi župan in podžupan občine Kanal, predsednik uprave delniške družbe Salonit Anhovo in predstavnica vodstva družbe Esal Anhovo.

Predsednik uprave delniške družbe Salonit Anhovo Julijan Fortunat je na srečanju izkazal naklonjenost delovanju Društva upokojencev Kanal ter jim izročil LCD televizor in projektor. Donirano opremo bomo v društvu koristno uporabljali na srečanjih, predavanjih ter drugih aktivnostih društva.


Predsednik društva je vsem prisotnim predstavil aktivnosti in delovanje društva, zlasti pa Projekt »starejši za starejše«, ki je namenjen osebam starejšim od 69 let.

Projekt deluje že od leta 2004, naše društvo se je vanj vključilo leta 2009. Od 211 občin v Sloveniji je v projekt vključeno 137 občin. Pod okriljem ZDUS-a deluje 511 društev upokojencev, od teh jih je v projekt vključenih 299 s 3943 prostovoljci. V projekt je tako zajeto 63% starejše populacije.

V društvu upokojencev Kanal je od začetka delovanja bilo vključenih 644 starostnikov, trenutno pa je vključenih 486 oseb. V projektu izvaja naloge 21 prostovoljcev, ki najmanj enkrat letno obiščejo določeno osebo, nadaljnji obiski pa so odvisni od potreb in želja posameznika.


Gostje so pohvalili delo društva. Prav prostovoljci so tisti, ki širijo dober glas društva v občini in preko njenih meja. Vsem, zlasti pa prostovoljcem so zaželeli  v prihodnjem letu zdravja in energije za nesebično pomoč in sodelovanje. Večer je minil v prijetnem druženju.


Občutek, da smo koristni, sprejeti in da je naše celoletno delovanje prepoznano tudi s strani vodstva občine in direktorja največje gospodarske družbe v občini, je res dober.

 

Tekst: Marija Marinič

Oglejte si tudi