Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
7°C
ČET.
16°C
6°C
Oceni objavo

Redni občni zbor Društva upokojencev Deskle Anhovo in proslava ob osmem marcu

Društvo upokojencev Deskle Anhovo že leta združuje svoj redni občni zbor in praznovanje mednarodnega dneva žena.
V soboto, 11. marca, je imelo Društvo upokojencev Deskle Anhovo svoj redni občni zbor, ki se ga je udeležila večina od 438 članov. Na zboru so se člani seznanili z delovanjem društva v preteklem letu in z načrti za tekoče leto.

 

Društvo, ki je aktivno na več področjih – športnem (pikado, balinanje, strelstvo, športni ribolov), kulturnem, socialnem (projekt starejši za starejše), ukvarjajo se z ročnimi deli in prirejajo vsakotedenske dejavnosti v medgeneracijskem centru –, je imelo ob koncu poslovnega leta pozitiven rezultat, in to kljub omejenim finančnim sredstvom. K temu so gotovo  pripomogli tudi številni donatorji, ki ob raznih priložnostih nesebično pomagajo, za kar jim je društvo neizmerno hvaležno.

 

Vsako leto je zbor tudi priložnost za svečano obdaritev jubilantov, to je članov, ki so že ali pa še bodo v tekočem letu dopolnili osemdeset oziroma devetdeset let. Letos je bilo osemnajst osemdesetletnikov in šest devetdesetletnikov, kar je kar lepo število. Dejstvo pa je, da je populacija članov vsako leto manjša in v povprečju starejša. Vsi jubilanti so prejeli simbolično darilo, ki jih bo spominjalo na ta svečani dogodek.  

 

Društvo upokojencev je tudi vsakoletni organizator proslave ob osmem marcu, mednarodnem dnevu žena, ki je namenjena vsem krajanom, posebej pa ženskam. Letos so jo oblikovali učenci osnovne šole in vrtca Deskle. Najlepša jim hvala za prisrčno prireditev, s katero so počastili mamice, babice, skratka vse ženske, pa tudi na dedke niso pozabili.

 

Ženske se že več kot sto let borijo za svoje pravice, vendar ta boj še zdaleč ni končan. Dogaja se celo, da ženskam poskušajo odvzeti pravice, ki so si jih že izborile. Zato je prav, da se ob praznovanju spomnimo na vse tiste pogumne ženske, ki so žrtvovale marsikaj, celo življenje, za  enakopravnejši položaj žensk v družbi.

 

Praznovanje se je po zaključku proslave in občnega zbora nadaljevalo v Medgeneracijskem centru Pri Tinci s pogostitvijo in druženjem do poznih večernih ur.

 Besedilo: Majda Rejec

 

Oglejte si tudi