Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
17°C
7°C
Oceni objavo

Pogreb Deskljanskega Pusta

Dragi pust!
Letos si v naše kraje pripeljal ljudstva iz različnih obdobij preteklosti in nam za kratek čas pričaral pravo zgodovinsko pravljico.

S svojo osvajalsko ladjo so v brezvetrju sprevodu poveljevali Vikingi in že od samega začetka neumorno raziskovali skrite kotičke nepredvidljivih ulic Deskel. Le s težavo so se prebijali skozi dvoriščne zasede, ki so jih pripravili domačini, zato so se jim na pohodu pridružila neustrašna Sherwoodska bitja Robin Hoodi, ter s skupnimi močmi praznili kozarce in buteljke in za seboj puščali pravo opustošenje.

Izkušnje so jim na pohodu delili sami Kremenčkovi iz prazgodovinske kamene dobe, ki jim je na uho prišla informacija o širitve lokalnega kamnoloma in bili nad njo tako navdušeni, da jih bomo najverjetneje na naših ulicah srečevali vse tja do naslednjega pusta.

Zaradi dolgega in napornega pohoda so bili osvajalci primorani s seboj vzeti tudi mična kavbojska dekleta iz daljnega zahoda, ki so za odlično vzdušje med potjo poskrbele z divjim miganjem bokov v ritmih nepogrešljivih pripadnikov mehiških sombrerov.

Plesu so se začudeno pridružili tudi cerkveni predstavniki z župnikom na čelu, ter tradicionalni rezoni, ki so se po dolgih letih v velikem številu vrnili v naše kraje.

Ob vsem tem direndaju in nepopisnem veselju pa so nepozornost domačinov izkoristili poljski kmetje, ki so v naše kraje pretihotapili kravjo družino z namenom serviranja njihovih kotletov, obogatenih z dodatkom salmonele, na naše krožnike. K sreči je inšpekcijska služba tudi na sončno sobotno popoldne vestno opravljala svoje delo ter zopet obiskala naše kraje in še pravi čas opravila temeljiti pregled njihovega mesa, ter nas prikrajšala za slabost in glavobol, ki pa se mu naslednji dan kljub temu nismo uspeli izogniti.

Pust hvala ti, da si v naše kraje spet pripeljal dobro voljo in veliko nasmejanih obrazov. 

Besedilo: Tine Horvat

 

Oglejte si tudi