Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Likovniki skupine Svetloba Deskle neumorno slikajo

Čezmejno druženje slikarjev

 

Druženje slikarjev severnoprimorskih in italijanskih likovnih društev poteka na več nivojih že več kot deset let. Po skupni razstavi Soča brez meja, vsakoletnih srečanjih na ex-temporah na slovenski in italijanski strani, smo se odločili slikati in razstaviti platna s pomenljivim naslovom 100 let soške fronte.

Z barvami in podobami smo se v začetku junija predstavili Kulturno društvo »G. Mazzini« ENDAS iz Tržiča, Društvo briških likovnih ustvarjalcev DABLO in Likovna skupina Svetloba Deskle. Preko 40 slikarjev je svoja dela razstavilo v Galeriji Rika Debenjaka Kanal, katere prostori so pričali o pretresljivih dogodkih v vojnem času pred sto leti.


Čezmejno sodelovanje smo okrepili še v soboto, 16. junija, na ex-temporah v Kanalu ob Soči, kjer je 30 slikarjev ustvarjalo slike z naslovom Odlomki iz Kanala. Izdelki bodo razstavljeni na poulični razstavi v času največje turistične prireditve v Kanalu, to je skokov z mosta.

Udeležili smo se tudi dveh ex-temporin sicer v Renčah v organizaciji slikarskega društva KUL-TU-RA in na gradu Kromberk v organizaciji JSKD Nova Gorica.

 

Besedilo: Vanda Colja, predsednica Likovne skupine Svetloba Deskle

Oglejte si tudi