Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo društev upokojencev v pikadu

Dne 27.09.2014 so v večnamenski dvorani osnovne šole v Kanalu potekale državne športne igre upokojencev Slovenije v pikadu.

 Na tekmovanju je sodelovalo 30 najboljših ekip v moški in ženski konkurenci iz celotne Slovenije, skupno 140 tekmovalcev. Tekmovala so naslednja društva upokojencev: DU Loška dolina, DU Maribor Pobrežje, DU Šentjernej, DU Prevalje, DU Lesce, DU Trbovlje, DU Žalec, DU Škofije, DU Radenci, DU Deskle-Anhovo, DU Cirkovce, DU Senovo, DU Vinska gora, DU Sežana, DU Ivančna Gorica, DU Mirna, DU Kamnik, DU Litija, DU Bočna, DU Branik, DU Zagojiči, DU Raka, KU Gorenje in DU Kanal. 6 društev je na igrah nastopilo z moško in žensko ekipo. V moški konkurenci so zmagali člani DU Cirkovce, pred DU Šentjernej in DU Deskle-Anhovo, v ženski pa KU Gorenje pred DU Bočna in DU Ivančna Gorica. Ekipi DU Kanal sta zasedli 10. mesto.

 

Naše društvo je bilo prvo v PZDU severne Primorske, kateremu je bilo zaupano državno prvenstvo v katerikoli disciplini, zato smo v organizacijo vložili veliko truda in znanja. To je bilo na koncu poplačano z odlično organizacijo in izvedbo tekmovanja, kar so nam priznali tudi sami udeleženci in tisti, ki so igre spremljali. Skupno je bilo tega dne v Kanalu 240 ljudi iz celotne Slovenije. Za spremljevalce smo pripravili organiziran izlet v cementarno Anhovo, vse pa smo povabili na individualne oglede Kanala in znamenitosti kraja. Navodila o poteku prireditve smo s priloženim zemljevidom Kanala predhodno poslali v dotična društva.

 

Za izvedbo iger smo pridobili veliko donatorjev, ki so nam finančno ali materialno priskočili na pomoč. Občina Kanal ob Soči je prevzela pokroviteljstvo nad igrami, ostali donatorji pa so bili: Osnovna šola Kanal, KS Kanal, Esal d.d. Anhovo, Salonit Anhovo d.d., KS Lig, KS Avče, KS Kal nad Kanalom, KS Levpa, SENG Nova Gorica, Mercator d.d., Postojnske mesnine d.d., Relax PE Nova Gorica, Darturning Nova Gorica, Fama d.o.o.Vipava, Peloz do.o., Posestvo Berce Dornberk, Raffaelo Martina Falotov s.p. iz Kanala,  Manufaktura Nova Gorica, Zavarovalnica Triglav Nova Gorica,  Milojka Križnič - trgovina Avče, Vinska klet Goriška brda in občina Brda. Vsem se za pomoč zahvaljujemo. 

 

Kot pobudnik iger in predsednik društva se zahvaljujem tudi vsem članom našega društva, ki so aktivno sodelovali pri organizaciji in izvedbi tekmovanja, saj smo s skupnimi močmi dokazali, da znamo in zmoremo organizirati tudi velika tekmovanja, čeprav smo vsi skupaj samo prostovoljci. Ob otvoritvi in zaključni slovesnosti smo pripravili kulturni program. Iskrene čestitke in zahvala vsem, ki ste na prireditvi nastopali, Osnovni šoli Kanal pa tudi zahvala za uporabo večnamenske dvorane.

 

Predsednik društva Franc Komac

Oglejte si tudi