Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Vrtec na obisku

 

 

V predprazničnih decembrskih dneh so Medgeneracijski center Pri Tinci obiskali otroci iz Vrtca Deskle in presenetili udeležence torkovih srečanj s prisrčno igrico Rokavička.

 

Kulise zasnežene pokrajine so pričarale pravo zimsko in božično-novoletno vzdušje. Otroci so s svojo prisrčnostjo očarali vse prisotne.

 

In kaj se je pravzaprav dogajalo? Babica je na sprehodu s svojim kužkom izgubila rokavičko. Priskakljala je miška, ki je v mrzli zimi iskala topel domek. Rokavička je bila kot nalašč za to. Za njo so se kar vrstile gozdne živali – zajček, ptička, volk, medved, lisica ... Dobra miška je vse prijazno sprejela. Končno se je v malem domku gnetlo kar sedem gozdnih prebivalcev. Na vprašanje, koliko živalic je v rokavički, ki je kar pokala po šivih, so živalce v en glas odgovorile sedem. Mali nadobudnež med njimi pa je modro ugotovil: »Toliko, kot ima let moja sestrica.«

Babica se je s kužkom ponovno odpravila na sprehod po gozdu, iskala izgubljeno rokavičko in jo tudi našla. Idile v toplem domovanju je bilo konec.

 

Bravo, otroci, mali veliki igralci, in hvala za prisrčno prireditev.

Oglejte si tudi