Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
22°C
9°C
Oceni objavo

Pustovanje v Levpi

Letos so hiše po Krajevni skupnosti Levpa na pustno soboto obiskale kar štiri skupine maškar, v večernih urah pa je v dvorani v Levpi potekalo organizirano pustovanje z gledališko predstavo.
Dve najmlajši skupini, večinoma kavbojci, čarovnice, gusarke, Indijanke, sta bili iz Levpe in Seniškega Brega. Obe sta obiskali v več urah oba konca krajevne skupnosti. Poleg njih sta bili še dve skupini mladih, zdravniki ter slovenska in hrvaška rokometna reprezentanca s tradicionalnim vozom. Povedali so, da o tematiki letošnjega pusta niso preveč razmišljali, poudarili so tudi, da je priprava voza velik finančni zalogaj.

Najmlajši pa so povedali, da jim je pri pustu všeč to, da hodijo po hišah pobirat sladkarije, da se lahko oblečejo, v kar hočejo. Predvsem pa jim je bila zelo všeč tudi gledališka predstava, kjer so se zelo zabavali in družili. V dvorani je Miškino gledališče očaralo s predstavo Cirkus naj zares, ki so si jo ogledali tudi otroci iz različnih krajev občine. 

Zimo so pomagale preganjati tudi bolj odrasle Indijanke, ki so zakurile pravcati ogenj in zaplesale indijanski ples.

Zahvaljujemo se vsem, ki so pripomogli, da smo čudovito preživeli letošnjo pustno soboto, ter krajevnima skupnostma Levpa in Kal nad Kanalom za finančno podporo.

Besedilo: Marinka Pertovt Jerkič in Mojca Perkon Kofol

Oglejte si tudi