Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
7°C
TOR.
28°C
10°C
Oceni objavo

Potepanje po Slovenski Istri

Prvo soboto v oktobru smo se člani Društva Upokojencev Deskle Anhovo odpravili na potepanje po Slovenski Istri. Naš cilj je bila Izola z okolico.

 

Za začetek smo si ogledali strunjanski krajinski park in soline. Občudovali smo skoraj stoletni pinijev drevored in si z zanimanjem ogledali soline. Na kmetiji Knez smo se seznanili s pridelavo in predelavo kakijev. Kaki ni le zelo okusen in zdrav sadež temveč tudi vsestransko uporaben, celo v kozmetiki. Nono, ki je na stara leta začel pesniti, nam je prebral nekaj svojih dokaj hudomušnih stvaritev in nas dodobra nasmejal.

 

Srečanje z ribičem, ki nam je na zabaven način predstavil življenje in delo istrskih ribičev nekoč in danes, je bilo res zanimivo in zabavno tako, da smo pozabili na dež, ki je občasno poškropil.

 

Za zaključek smo se odpeljali  v Marezige, Deželo refoška. Že ob prihodu nas je navdušil prekrasen razgled n a Koper z okolico in na s trtami poraslo zaledje. Škoda le, da so nam pogled na Julijske Alpe zastirali temni dežni oblaki. Pokušina vin, refoška in malvazije, pri domačinu nas je še dodatno spravila v dobro voljo. Seveda pa tudi brez preizkusa vinske fontane ni šlo. Skratka bil je čudovit izlet, ki ga niti občasni dež ni mogel pokvariti.

 

 

 

Oglejte si tudi