Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
14°C
JUTRI
30°C
15°C
Oceni objavo

18. tradicionalne Mušje dirke v Levpi

V nedeljo 7. avgusta se je v Športnem parku Levpa ponovno zaslišalo oslovki glas. Po dveh letih premora je ŠKTD Levpa organiziralo že 18. tradicionalne Mušje dirke. Program, ki sta ga povezovala Marjan Uljan in Toni Mežan se je začel ob 16.00 s pozdravom predsednice ŠKTD Levpa Izidore Grosar ter nagovorom županije občine Kanal ob Soči Tine Gerbec. Po uvodnih besedah pa je sledil veliki Gran prix Levpa 2022. Letos se je za glavno nagrado potegovalo deset jahačev in jahačic v dveh skupinah po pet jahačev. Najboljši trije iz vsake skupine so se uvrstili v veliki finale, kjer je na koncu slavila Elis Bratuž iz Šempetra pri Gorici. Po tradicionalnih dirkah so sledile še igre z osli v katerih je sodelovalo pet ekip, zmage pa sta se razveselila domačina Aleš Šuligoj in Filip Skrt.

Po končanih dirkah se je na igrišču začel otroški program. Za najmlajše obiskovalce sta odlično poskrbela voditelja prireditve, ki sta eden s čarovniškimi, drugi pa s plesnimi triki navdušila mlado množico in ji pričarala nasmeh na ustih ter ustvarila res nepozabno otroško rajanje. Dnevni program se je zaključil s tombolo, katere glavna nagrada je bil denarni znesek v vrednosti 299€. Ob 20.00 se je začela zabava z Ansamblom Stil, ki je hitro napolnil plesišče in posrbel, da je žur v Levpi trajal do zgodnjih jutranjih ur.

Prireditev je znova požela velik uspeh, saj se je prizorišče iz ure v uro bolj polnilo, šanki s hrano, pijačo in domačimi dobrotami pa so kar pokali po šivih.Organizatorji so kljub obilici dela in stroškov z izpeljano prireditvijo zadovoljni in hvaležni vsem, ki so se prireditve udeležili. Posebna zahvala pa gre vsem krajanom, ki so kakorkoli pripomogli pri sami izvedbi prireditve ter vsem donatorjem in lastnikom oslov. Vsi upajo in si želijo, da se naslednje leto zopet skupaj poveselijo na Mušjih dirkah v Levpi.

Oglejte si tudi