Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Zahvala za pridobljena dodatna sredstva za ureditev vodooskrbe v Občini Kanal ob Soči

V mesecu novembru 2021 nas je pozitivno presenetila pobuda Inštituta 8. marec, ki je skupaj s Civilno iniciativo DANES! in društvom EKO Anhovo in dolina Soče, predlagal vložitev amandmaja za pridobitev sredstev iz državnega proračuna za priklop na vodni vir Mrzlek.

Občina Kanal ob Soči, županja in občinski svetniki so to pobudo takoj podprli ter se povezali s poslanci strank, iz katerih prihajajo, da pobudo z glasovanjem podprejo, kar se je tudi realiziralo.

Amandmaja za priklop na vodni vir Mrzlek je vložila stranka LMŠ, podprlo ju je kar 82 poslancev.

Hkrati pa je županja Tina Gerbec »izkoristila« priložnost in preko stranke SD poskrbela za pridobitev dodatnih sredstev za ureditev vodooskrbe tam, kjer vode iz javnega vodovoda sploh še ni. Tako je SD vložila še dva amandmaja za ureditev vodovodnega sistema Ilovica in Koprivišče, ki sta tudi bila potrjena. Jeziček na tehtnici so bili v tem primeru poslanci iz vrst DeSUS.

Ker ima občina za izgradnjo vodovodnih sistemov Ilovica in Koprivišče že pridobljeni pravnomočni gradbeni dovoljenji, bo lahko takoj začela z gradnjo. Del sredstev pa je predvidenih tudi v občinskem proračunu za leto 2022.

Do danes na občini še nismo prejeli informacije o točnih zneskih in vsebini sredstev v državnem proračunu. V vsakem primeru nam bodo dodatna sredstva omogočila, da bomo projekte, ki jih na občini že izvajamo, lažje in hitreje izpeljali. Zagotavljamo pa, da bomo na občini naredili vse za izvedbo tako projekta priklopa na Mrzlek kot tudi za izgradnjo vodovodov Ilovica in Koprivišče.

Občina Kanal ob Soči, županja in občinski svetniki se iskreno zahvaljujejo vsem, ki so kakorkoli pripomogli k temu, da so bila naši občini zagotovljena dodatna sredstva – tako nevladnim organizacijam, civilnim iniciativam, ministru za okolje in poslancem v državnem zboru, ki so predloge potrdili.

Na občini bomo naredili vse, da bodo vse investicije čim hitreje stekle in da bodo sredstva racionalno in skrbno porabljena.

 

Oglejte si tudi