Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Minister Karel Erjavec na delovnem srečanju z županjo Tino Gerbec

Na povabilo županje Tine Gerbec je v torek, 2. aprila, na Občini Kanal ob Soči potekal sestanek z ministrom za obrambo Karlom Erjavcem.

 

Na delovnem srečanju sta se pogovarjala o temah, povezanih z varstvom pred naravnimi in drugimi nesrečami, s prostovoljnimi gasilskimi društvi in položajem prostovoljnih gasilcev ter s pravnim statusom dveh objektov nekdanje stražnice na Kambreškem ter na Vogrinkih, ki ju je ministrstvo že pred leti prepustilo občini.

 

V nadaljevanju se je minister Erjavec skupaj z županjo srečal z veterani vojne za Slovenijo in predstavniki Zveze borcev za vrednote NOB, ki so ministru predlagali odprtje novega vojaškega muzeja v vipavski vojašnici z razširitvijo dosedanje zbirke, ki sedaj zajema prvo svetovno vojno, na širše obdobje vojaškega delovanja na Primorskem (delovanje Tigrovcev, narodnoosvobodilni partizanski boj, vojna za samostojno Slovenijo).

 

Nato se je minister Erjavec skupaj z županjo in generalnim direktorjem Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darkom Butom srečal s poveljniki in predsedniki prostovoljnih gasilskih društev (PGD Kanal, PGD Avče in PIGD Salonit Anhovo) in predstavniki Civilne zaščite v občini. Minister Erjavec in generalni direktor URSZR But sta prisluhnila predstavnikom prostovoljnega gasilstva glede izzivov, ki jih imajo pri zamenjavi stare dotrajane gasilske opreme in nabavi nove (avtocisterni za prevoz pitne vode, vozili za prevoz mladih gasilcev). Predstavila sta možnosti sofinanciranja določene opreme.


Ob koncu obiska je minister Karl Erjavec z vojaškimi častmi položil venec k spomeniku padlim v vojni za Slovenijo.

 

Oglejte si tudi