Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Vaja "Samski dom"

V soboto, 21. novembra 2015, je potekala velika gasilska reševalna vaja članic Gasilske zveze Goriške. Vaja je potekala na zapuščenem objektu "samski dom" v Desklah, ki ga nam je prijazno odstopila družba Salonit Anhovo d. d. Na vaji so sodelovala vsa društva v zvezi, navedena po abecednem vrstnem redu: PGD Avče, PGD Čepovan, PGD Dobrovo, PGD Dornberk, PGD Kanal, PGD Kostanjevica na Krasu in PIGD Salonit Anhovo.
Namen vaje je bil preveriti pripravljenost in usposobljenost gasilskih enot za posredovanje v primeru požara na večjem objektu. Poleg tega pa je bil to prikaz gasilskih veščin širši javnosti.

Vaja se je začela popoldne ob 17.30, v popolnem mraku. Objekt "samski dom" je blizu središča Deskel, blizu tamkajšnjega igrišča in kulturnega doma. Gasilci so bili razporejeni v treh nadstropjih. 

Predpostavka vaje je bila, da je zaradi nepazljivosti pri vzdrževalnih delih prišlo do požara v tretjem nadstropju. Ogenj in dim sta zajela drugo in tretje nadstropje. Skupaj je bilo v treh nadstropjih nameščenih šest ponesrečencev (v pritličnem delu statisti).


Na vaji je sodelovalo več kot 70 gasilcev in 13 različnih vozil iz 7 društev. Podrobna analiza vaje bo še sledila. Po končani vaji je sledil zaključek v gasilskem domu v Anhovem.

Povezave

www.pgd-kanal.si

Oglejte si tudi