Logo MojaObčina.si

Kanal ob Soči

DANES
31°C
15°C
JUTRI
30°C
18°C

Razlitje kurilnega olja v reko Sočo

V petek, 13. novembra 2020, ob 7.37 je najverjetneje zaradi tehnične okvare v kurilnici podjetja Plastik INS, d. o. o., prišlo do iztekanja kurilnega olja in onesnaženja bližnjega potoka, manjša količina pa je stekla tudi v reko Sočo.

 

Gasilci PGD Kanal smo bili pozvani s strani poklicnih kolegov JZGRD GE Nova Gorica za pomoč pri postavitvi pivnikov in lovilnih čreves, saj se je madež širil vzdolž potoka. V potoku smo postavili več pregrad iz lovilnih čreves ter pivnike, ki so absorbirali razlito kurilno olje. Ker pa je nekaj kurilnega olja že odteklo v reko Sočo, se je nižje po strugi postavila še eno pregrada iz lovilnih čreves. Gasilci PGD Nova Gorica so v bližini Prilesja postavili lovilno pregrado, s tem so preprečili širjenje preostalega plavajočega kurilnega olja.


V soboto smo kolegom priskočili na pomoč in skupaj smo na potoku postavili večjo pregrado iz folije in vreč, polnih peska. S tem smo ustavili pretok potoka in preprečili širjenje izteklega kurilnega olja ter ga s pomočjo pivnikov odstranili z gladine.


Tudi nedelja je bila delovna. Pobrali smo vse prepojene pivnike s kurilnim oljem in jih nadomestili z novimi ter opravili kontrolo vseh pregrad.


V ponedeljek se je ob pregledu ugotovilo, da ni več madežev na gladini. V dopoldanskem času so se odstranili vsi pivniki in lovilna črevesa.

 

Avtor: PGD Kanal

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi