Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Kanal ob Soči
DANES
26°C
13°C
JUTRI
26°C
10°C
Oceni objavo

Občinsko gasilsko tekmovanje

Na parkirišču pred tovarno Salonit Anhovo so gasilci PIGD salonit Anhovo in gasilska zveza v soboto 8. junija 2013 organizirali gasilsko tekmovanje za člane, mladince, pionirje in starejše gasilce. V lepem sončnem vremenu se je tekmovanja udeležilo 24 gasilskih desetin.

Že zjutraj je pozornost mimoidočih krajanov pritegnil vrvež na tovarniškem parkirišču, saj so organizatorji  pripravljali tekmovališča za posamezne panoge gasilskega tekmovanja. Ker je parkirišče zelo veliko, so lahko potekala tekmovanja v vseh kategorijah in disciplinah hkrati, tako da je vodstvo tekmovanja k sodelovanju povabilo večje število sodnikov z vseh koncev Slovenije.

 

Pionirji in pionirke so tekmovali v vaji z vedrovko in štafeto s prenosom vode. Tekmovalo je osem desetin. Mladinci in mladinke so svoje spretnosti prikazovali na mokri vaji s hidrantom, teoretični vaji in vaji razvrščanja. Sodelovale so štiri mladinske desetine. Edina nastopajoča desetina v kategoriji starejših gasilcev nam je prikazala vajo s hidrantom za sedem tekmovalcev in vajo iz raznoterosti. Najzanimivejše borbe za najboljši čas in čim manj pridelanih kazenskih točk so se odvijale med enajstimi sodelujočimi članskimi desetinami. Tekmovali so v taktični mokri vaji, teoretičnem testu in vaji razvrščanja.

 

Tekmovanja so potekala brez zapletov.Vodja tekmovanja Branko Žorž in predsednik tekmovalnega odbora Jurij Paglavec sta poskrbela, da so se desetine v enakomernih časovnih intervalih menjavale na posameznih tekmovališčih. Okrog dvanajste ure so bila vsa tekmovanja zaključena in tekmovalna komisija z predsednikom Simonom Justinom je začela z pregledovanjem rezultatov.

 

Čas do podelitve pokalov in priznanj so tekmovalne desetine in sodniki izkoristili za kosilo, ki so ga pripravili anhovski gasilci. Prijetno druženje udeležencev tekmovanja v senci topolov je po zvočnikih kmalu prekinil poziv vodstva tekmovanja na razglasitev rezultatov. Vodja tekmovanja je postrojil vse tekmivalne desetine in sodnike ter predal raport predsedniku Gasilske zveze Goriške. Simeon Kodelja predsednik Gasilske zveze Goriške je vsem sodelujočim desetinam čestital za dosežene rezultate. Kljub temu, da se tekmovanja niso udeležili gasilci iz Avč in Dobrovega, je pohvalil udeležbo na tekmovanju. Za korektno delo se je zahvalil tudi zbranim sodnikom.

 

Predsednik severnoprimorske regije in član upravnega odbora gasilske zveze Slovenije Marijan Stres je pozdravil vse tekmovalce, posebno pa se je za izvedbo tekmovanja zahvalil vsem članom prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Salonit Anhovo. Sledila je še podelitev priznanj in pokalov. Priznanja iz rok Simeona Kodelje in Jurija Paglavca so prejele vse na prva tri mesta uvrščene desetine in si tako pridobile tudi vstopnico za sodelovanje na regijskem gasilskem tekmovanju.

 

Članska desetina PIGD Salonit Anhovo je kot najuspešnejša članska desetina na tekmovanju imela čast spustiti z droga in spraviti gasilsko tekmovalno zastavo. Uradni del tekmovanja je bil s tem zaključen. Sledilo je družabno srčanje udeležencev ob glasbi in osvežilni pijači v senci topolov. Rezultati niso bili več pomembni, pomembno je bilo medsebojno druženje gasilcev in gasilk iz vseh društev naše gasilske zveze. Kajti gasilci se zavedamo, da je le v sodelovanju in slogi naša moč.

Oglejte si tudi