Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Salonit Anhovo prodal delež v Esalu

Stoodstotni lastnik Esala je postal FibreCem Holding AG

Uprava delniške družbe Salonit Anhovo in predstavniki švicarske družbe FibreCem Holding AG so v začetku septembra podpisali dogovor, s katerim je Salonit Anhovo Švicarjem prodal 49-odstotni delež v družbi Esal. FibreCem Holding AG je tako odslej edini in 100-odstoni lastnik Esala. FibreCem Holding želi z nakupom poenostaviti upravljanje družbe, povečati proizvodnjo Esala v Anhovem in okrepiti njegov vodilni položaj na trgu, prepoznavnega predvsem po kakovosti ter okoljski in ekološki učinkovitosti.

 

Salonit Anhovo se medtem s prodajo deleža še bolj se osredotoča zgolj na osnovno dejavnost, to je proizvodnjo in trženje cementa. Še naprej pa ostaja strateški partner in dobavitelj cementa družbi Esal.

 

Švicarska družba FibreCem Holding AG je del skupine Swisspor Group, enega od vodilnih proizvajalcev gradbenih materialov v Evropi. Prepoznavni so predvsem na področju izolacijskih sistemov, strešnih kritin ter fasad. Swisspor Group ima proizvodnjo organizirano v 26 tovarnah, zaposluje več kot 3000 delavcev ter ustvari več kot milijardo švicarskih frankov letnih prihodkov. Esal, poznan po proizvodnji valovite strešne kritine – Valovitke, je bil že doslej ekskluzivni dobavitelj proizvodnega progama Swisspearl za jugovzhodno Evropo. Swisspearl je vodilna blagovna znamka za fasadne plošče, plošče za interier ter vrtno galanterijo.  

Oglejte si tudi