Jesenice

DANES
18°C
13°C
JUTRI
20°C
12°C
Oceni objavo

Zimske razmere na cestah: ste pripravljeni?

Za varno vožnjo v zimskih razmerah je poleg razuma, odgovornosti in potrpljenja pomembna tudi ustrezna priprava vozila na zimske razmere. Redarji in policisti so s poostrenim nadzorom ugotovili, da je večina udeležencev v prometu poskrbela za zimsko opravo svojih vozil. A med njimi so naleteli tudi na nekaj posameznikov, ki letnih pnevmatik še niso zamenjali za zimske. Vozniki so se redarjem in policistom opravičevali z različnimi izgovori: "Pri vulkanizerjih je gneča " ali "Saj sneg še ni zapadel ".

Redarji Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica ter policisti Policijske postaje Jesenice že vestno opozarjajo voznice in voznike na prihajajoče zimske razmere, s tem pa tudi na zakonsko določene pogoje za udeležbo vozil v prometu.

15. novembra 2023 so v organizaciji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Jesenice (SPV Jesenice) pred stavbo Občine Jesenice poostreno nadzirali zimsko opremo vozil. Od 66 voznikov jih je 60 v celoti izpolnjevalo pogoje za udeležbo v prometu, pri šestih pa so redarji in policisti odkrili manjše pomanjkljivosti. "Razlogi, ki so jih navedli kot opravičilo, da zimske pnevmatike še niso nameščene, so, da še ni snega, da je pri vulkanizerjih gneča, zimske pnevmatike pa so imeli v prtljažniku," so opisali izgovore predstavniki SPV Jesenice.

Vsi vozniki, ki so svoja vozila pravočasno in ustrezno pripravili na zimske razmere, pa so bili v omenjenem nadzoru nagrajeni s simboličnim, uporabnim darilom.

"Razlogi, ki so jih navedli kot opravičilo, da zimske pnevmatike še niso nameščene, so, da še ni snega, da je pri vulkanizerjih gneča, zimske pnevmatike pa so imeli v prtljažniku"

Več o zakonskih obveznostih in dobronamernih priporočilih si sicer lahko preberete na spletnih povezavah:


SPV Jesenice in Občina Jesenice vam želimo varno vožnjo tudi v zimskih razmerah!

1/2


Oglejte si tudi