Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
ČET.
22°C
8°C
Oceni objavo

Zaključek državnega prvenstva za kegljače na ledu, jeseničani uspešni!

Kegljanje na ledu, zaključek državnega prvenstva 2022 / 2023 in tekmovanje za Pokal Slovenije. Jesenice 12.2.2023

Dne 12.2.2023 smo na Jesenicah zaključili tekmovanja v državnem prvenstvu 2022 / 2023 in odigrali moštveno tekmovanje za Pokal Slovenije.

Najprej je bilo odigrano Ciljno tekmovanje za članice, mladince in člane (finale) ter Ciljno ekipno tekmovanje. Sodelovalo je 40 kegljačev in kegljačic ter 9 ekip iz vse Slovenije.
Državni prvaki so postali:

  • pri članicah, Valerija Štefelin (Bled)
  • mladinci, Tilen Tičar (Jezersko)
  • člani, Miran Sluga (Rateče)
  • ekipa ND Rateče Planica v sestavi: Domen Brudar, Matjaž Kocjan, Miran Sluga in Milan Požar


Tekmovanje za Pokal Slovenije

Tekmovalo je 6 ekip, iz vseh kegljaških klubov registriranih v Zvezo društev kegljanja na ledu Slovenije in dveh sestavljenih mladinskih ekip reprezentance v starostni kategoriji U16 in U19. Najboljši so bili kegljači in kegljačica ekipe DNKL Slovenj Gradec in tako osvojili prehodni pokal Slovenije.

Tekmovanje je služilo tudi kot dober trening ženski, moški in zgoraj omenjenim reprezentančnim mladinskim ekipam, ki se bodo udeležile dveh tekmovanj, evropskega prvenstva v metu na daljavo, ki bo organizirano v kraju Goggausse (Avstrija) in bo potekalo od 25. in 26. februarja 2023 ter evropskega prvenstva ekipno in ciljno, organiziranega v kraju Bad Worischofen (Nemčija), ki bo potekalo od 8. do 12. marca 2023.

Med člani mladinske reprezentančne ekipe, so tudi Petra Novak, Mark Novak in Maj Novak iz jeseniškega kluba kegljačev na ledu.

Lep športni pozdrav.

(vir: zsport-jesenice.si)


Oglejte si tudi