Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Župan Blaž Račič sprejel letošnje odličnjake

Župan občine Jesenice Blaž Račič je v petek, 21. junija, v Kolpernu sprejel najboljše učence in dijake jeseniških osnovnih in srednjih šol, ki so vsa leta šolanja zaključili z odličnim uspehom. Letos je »odličnjakov« 56, kar je deset več kot lani, za nagrado pa jim je župan podelil priznanje, županovo »petico«.

Župan je v svojem nagovoru vsem odličnjakom čestital in jih označil za »obet lepe prihodnosti naše lokalne skupnosti«. »Ampak naj ne bo samo šola šola, naj bo tudi življenje šola. Upam, da se boste opogumili in bosta vsa znanja, ki ste jih v vseh teh letih šolanja pridobili, znali uporabiti v življenju. Pri tem pa vas pozivam oziroma vas kra pošiljam v svet – pojdite okrog po svetu, da boste videli, kako živijo drugod in kakšne imajo navade ter kulturo, potem pa z vsemi temi izkušnjami pridite nazaj domov in na ta način obogatite našo skupnost. Imate veliko znanja, ki vam lahko daje samozavest, za pogum pa tudi verjamem, da ga boste našli z vsem tem znanjem«, je povedal v svojem nagovoru. V imenu ravnateljev osnovnih in srednjih šol je zbrane odličnjake nagovorila ravnateljica Gimnazije Jesenice mag. Lidija Dornig. Tudi ona je čestitala odličnjakom, hkrati pa jim zaželela, naj si v prihodnje postavijo čim višje cilje. »Niste povprečni, želite biti nadpovprečni. Vi ste ambiciozni in prav take potrebujemo, da nam bo v naši domovini še lepše. Želim vam, da si postavite čim višje cilje in ne obupajte tudi ob morebitnem neuspehu – neuspeh vas krepi. Predvsem pa bodite v svojem življenju zadovoljni s tem, kar počenjate, in srečni v družbi tistih, s katerimi boste lahko delili življenje v prihodnje«, jim je položila na srce.

Vseh 9 razredov osnovne šole je letos z odliko končalo 39 učencev, 17 pa je bilo tistih, ki so z odliko končali vse 4 letnike srednje šole. Osnovnošolsko izobraževanje so z odliko končali: Katarina Brelih, Sara Paunović, Tajra Paunović, Tone Petek, Petra Prezelj, Jure Simjanovski, Emilija Šmitran, Ela Hlastan, Klara Klobučar, Janž Ramuš, Saška Todorović in Pia Murnik (vsi z OŠ Prežihovega Voranca Jesenice), Melisa Balić, Isa Ramić, Jana Dremelj, Ema Kermc, Amadeja Lavtižar Verdnik, Nejc Pečar, Sara Plesničar Mašinović, Teja Urukalo, Bor Vilman, Gaja Vilman, Anže Dolenc, Hana Glavič, Kaja Kalan, Danaja Križanič, Maruša Oman, Nika Razingar in Sergej Šegan (vsi z OŠ Toneta Čufarja Jesenice) ter Katarina Romana Fon, Anja Grčar, Jaša Kecman Kordež, Sandi Nušinović, Meta Škufca, Zoja Šporn, Urška Torkar, Maša Mrak, Maja Zupan in Maja Kučina (vsi z OŠ Koroška Bela). Srednješolsko izobraževanje pa so z odliko končali Julija Komac, Martin Radman, Tjaša Prezelj, Rebeka Hudovernik, Tinkara Jan, Aleksander Piber, Ajda Požek, Matej Zupančič in Neja Omanović (vsi z Gimnazije Jesenice) ter Nuša Bolte, Martina Arh, Manca Krajnik, Tjaša Smukavec, Lavra Zaplotnik, Saša Plejo, Maruša Toporiš, Timotej Ambrožič (vsi s Srednje šole Jesenice).

V spremljevalnem programu so nastopili učenci Glasbene šole Jesenice – baletnika Katja Potočar in Mirza Ejupović pod vodstvom mentorice Jerneje Omahen Razpotnik ter klarinetistke Emilija Šmitran, Urška Torkar, Hana Glavič in Jana Dremelj pod vodstvom mentorice Monike Korbar.

Oglejte si tudi